O liceană din Ploieşti va studia un an în America: "În România nu îmi voi putea exploata la maximum, niciodată, potenţialul"

Publicat in Eveniment 13 Septembrie 2016 935 ori
Google+ WhatsApp
O liceană din Ploieşti va studia un an în America: "În România nu îmi voi putea exploata la maximum, niciodată, potenţialul"
O liceană din Ploieşti va studia un an în America: "În România nu îmi voi putea exploata la maximum, niciodată, potenţialul"

Maria Onciu, elevă a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul“ din Ploieşti, va studia şi va trăi în următorul an şcolar în SUA. Liceana a câştigat o bursă FLEX, un program ce presupune un an întreg de studiu în SUA pentru liceeni din întreaga lume.

 

Tânăra  a aflat despre FLEX de la diriginta sa. „Avem un grup al clasei pe o reţea socială, iar doamna dirigintă Simona Mazilu a postat acolo un link către acest program. Dânsa este profesoară de limba engleză şi, la rândul său, a stat o vreme în SUA, astfel că ne-a încurajat să participăm la această experienţă. Mi s-a părut o şansă extraordinară de a-mi împlini visul de a învăţa în SUA şi de a lua contact cu societatea americană. Atunci când am aflat, însă, era ultima zi în care puteam aplica pentru bursă“, povesteşte liceana.

În aceeaşi noapte a stat ore întregi pentru a completa formularele de aplicare, iar efortul nu i-a fost în zadar. Peste ceva vreme, a primit un mail în care era anunţată că s-a calificat în semifinala programului bursier.

Liceana din Ploieşti crede că decizia de a participa la acest program va avea impact şi pentru viitorul său, pe care nu îl vede, nicidecum, în România. „Îmi iubesc foarte mult ţara, cred că avem nişte oameni şi o natură extraordinară, dar oportunităţile oferite tinerilor sunt foarte reduse, în principal din cauza corupţiei. De aceea, cred că viitorul meu şcolar şi chiar profesional va fi în cu totul altă ţară, în SUA sau în Europa. Nu m-am decis încă la cariera pe care o voi urma, însă ştiu că în România nu îmi voi putea exploata la maximum, niciodată, potenţialul“, crede Maria Onciu.

Citeşte toată povestea AICI

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.