Atentie, soferi! Peste 11.000 de poliţişti sunt pe şosele astăzi

Publicat in Eveniment 20 Iunie 2016 238 ori
Google+ WhatsApp
Atentie, soferi! Peste 11.000 de poliţişti sunt pe şosele astăzi
Atentie, soferi! Peste 11.000 de poliţişti sunt pe şosele astăzi

Poliția Română a luat măsuri pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

 

 

În cursul acestei zile, la întoarcerea din minivacanță, 11.500 de polițiști sunt prezenți în stradă, suplimentar față de dispozitivul curent.

De asemenea, polițiștii vor patrula în trenurile de călători care circulă pe Valea Prahovei și dinspre Litoral, precum și în stațiile și triajele de cale ferată.

În ultima zi a minivacanței de Rusalii, Poliția Română este în stradă, pentru siguranța cetățenilor. Polițiștii monitorizează traficul rutier, în vederea prevenirii evenimentelor grave, combaterii încălcării regimului legal de viteză și salvarea de vieți.

Astfel, astăzi, 11.500 de polițiști acționează cu 4.000 de autospeciale, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Dintre aceștia, 2.000 sunt de la rutieră și monitorizează, în special, traseele de deplasare dinspre stațiunile turistice către Capitală și celelalte aglomerări urbane, precum și autostrăzile A1, A2 și A3.

De asemenea, polițiștii rutieri acționează cu 421 de aparate radar, în întreaga țară, inclusiv cu echipamente de ultimă generație (dispozitivele True Cam).

În acțiuni sunt angrenați și polițiști de la ordine publică, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutieră.

Totodată, Poliția Română a luat măsuri pentru întoarcerea în siguranță a turiștilor care și-au petrecut minivacanța în Bulgaria, echipajele de poliție fiind prezente la Vama Veche și pe D.N. 5, în județul Giurgiu, de la primele ore ale dimineții.

Traficul rutier de pe D.N. 1 și A2 (Autostrada Soarelui) este supravegheat din aer cu ajutorul a 2 elicoptere ale I.G.Av. — M.A.I..

Structurile de poliție transporturi asigură patrularea trenurilor de călători, în special a celor care circulă pe Valea Prahovei și dinspre Litoral, precum și în stațiile și triajele de cale ferată. De asemenea, efectivele de poliție transporturi patrulează în 14 aerogări și în 21 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

* * * *

Poliția Română recomandă conducătorilor auto să adopte o manieră prudentă de conducere, fără bruscarea comenzilor vehiculelor, să efectueze fiecare manevră doar după o temeinică asigurare și să evite efectuarea depășirilor care, în condițiile unui trafic rutier aglomerat se dovedesc extrem de periculoase. 

De asemenea, polițiștii rutieri atrag atenția asupra respectării regimului legal de viteză întrucât viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unele dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere în România.

Respectați-vă partenerii de drum, păstrați-vă calmul și nu uitați politețea rutieră !

Luminile de întâlnire să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri. Atenție deosebită necesită și sistemul de ventilație-dezaburire a parbrizului și luneta mașinii care trebuie să funcționeze foarte bine.

Și pietonilor le recomandăm să-și sporească atenția, să evite pe cât posibil folosirea părții carosabile, mai ales după lăsarea întunericului și în condiții de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor și să procedeze la efectuarea acesteia numai după ce sunt siguri că se poate face în condiții de siguranță.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.