Doi oameni de afaceri, trimişi în judecată de Curtea de Apel Ploieşti pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Publicat in Eveniment 26 Februarie 2016 1410 ori
Google+ WhatsApp
Doi oameni de afaceri, trimişi în judecată de Curtea de Apel Ploieşti pentru evaziune fiscală şi spălare de bani
Doi oameni de afaceri, trimişi în judecată de Curtea de Apel Ploieşti pentru evaziune fiscală şi spălare de bani

Doi oameni de afaceri, unul dintre ei avocat, au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului Curţii de Apel Ploieşti pentru evaziune fiscală şi spălare de bani, fiind acuzaţi că, în calitate de administratori ai unor firme, au înregistrat în contabilitate operaţiuni comerciale fictive.

 

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, vineri, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, procurorii acestei unităţi i-au trimis în judecată peGeorgios Syrakas, administrator al S.C. Alstom Power România S.R.L şi pe avocatul Aurel Octavian Rogozea, administrator al S.C. Ister International Company S.R.L., suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Conform anchetatorilor, în cursul anului 2008, în contabilitatea  S.C. Alstom Power România S.R.L. s-au înscris operaţiuni comerciale fictive,  privitoare la derularea unui contract  de prestări servicii încheiat cu S.C. Ister International Company S.R.L., operaţiuni în urma cărora S.C. Alstom Power România S.R.L. s-a sustras de la plata către  bugetul statului a impozitului pe profit în sumă de 104.566 lei şi TVA în sumă 124.172 lei, iar S.C. Ister International Company S.R.L. s-a sustras de la plata  unui impozit pe profit în sumă de 24.237 lei.

"Ulterior, prin  simularea unor tranzacţii reale, aceştia au efectuat operaţiuni care nu aveau nicio legătură cu fapte reale, în scopul retragerii de valori financiare de la S.C. Alstom Power România S.R.L., săvârşind astfel infracţiunea de spălare a banilor, prejudiciul reţinut în sarcina S.C. Alstom Power România S.R.L. fiind de 777.711,78 lei, iar în sarcina S.C. Ister International Company S.R.L.  fiind de 127.242 lei” precizează documentul citat.

Dosarul a fost înscris pe rolul Curţii de Apel Ploieşti.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.