Trei cutremure în România, în ultimele ore

Publicat in Eveniment 19 Februarie 2016 423 ori
Google+ WhatsApp
Trei cutremure în România, în ultimele ore
Trei cutremure în România, în ultimele ore

Activitate seismică intensă, joi, în zona Vrancea, unde s-au produs trei seisme, în mai puțin de 10 ore, două dintre ele având o magnitudine însemnată.

 

 

Primul cutremur, de 2,7 grade, a fost înregistrat la ora 12.58, în județul Covasna și s-a produs la o adâncime de 104 km. La ora 15.10, un al doilea seism a avut loc în județul Vrancea. Cu o magnitudine de 3,8 grade pe Richter, acesta s-a produs la o adâncime de numai 85 de kilometri, orașe apropiate fiind, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, Covasna (35 km), Târgu Secuiesc (45 km), Focșani (47 km), Mărășești (52 km), Râmnicu Sărat (54 km). Seismul a avut o intensitate epicentrală II.

Cel de-al treilea seism, de 3,4 grade, a avut loc în județul Buzău, la o adâncime de 146 de kilometri, la ora 20.43. Orașe apropiate au fost Covasna (36 km), Vălenii de Munte (50 km), Târgu Secuiesc (51 km), Săcele (52 km), Sfântu Gheorghe (57 km).

Cutremurul de 3,8 grade, din județul Vrancea, este cel mai puternic înregistrat în România, de la începutul acestei luni. Cel mai puternic seism produs în zona Vrancea, de la începutul anului, a fost înregistrat pe 7 ianuarie, având o magnitudine de 4,1.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.