Reclamele la medicamente, INTERZISE prin lege

Publicat in Eveniment 14 Decembrie 2015 1123 ori
Google+ WhatsApp
Reclamele la medicamente, INTERZISE prin lege
Reclamele la medicamente, INTERZISE prin lege

Plenul Senatului a adoptat, luni, în calitate de cameră decizională, un proiect de lege care interzice reclamele la medicamente. excepție făcând acele produse pentru care nu este nevoie de rețetă de la medic.

 

Proiectul adoptat in Senat, de modificare a Legii 148/2000 privind publicitatea, prevede, printre altele, urmatoarele:

"(1) Se interzice publicitatea explicita pentru produsele medicamentoase difuzata in cadrul programelor  de televiziune si radiodifuziune.

(2) Publicitatea in alte modalitati decat cea conform alin (1) este permisa numai pentru produsele medicamentoase care se elibereaza fara prescriptie medicala, pentru care materialele publicitare vor fi aprobate de Agentia Nationala a Medicamentului"

De asemenea, "Este interzisă publicitatea pentru farmacii, difuzată în cadrul programelor de radio-tv, care induce ideea că farmacia respectivă reprezintă un model sau etalon pentru celelalte farmacii, precum şi publicitatea la farmacii care reprezintă publicitate mascată la medicamente".

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.