Peste 250 de persoane din Prahova au donat sânge pentru victimele din Clubul Colectiv

Publicat in Eveniment 03 Noiembrie 2015 403 ori
Google+ WhatsApp
Peste 250 de persoane din Prahova au donat sânge pentru victimele din Clubul Colectiv
Peste 250 de persoane din Prahova au donat sânge pentru victimele din Clubul Colectiv

Peste 250 de persoane, între care și polițiști locali, s-au prezentat, luni, la Centrul de Transfuzie Sanguină din municipiul Ploiești pentru a dona sânge pentru victimele incendiului care a avut loc în Clubul Colectiv din București.

 

Directorul centrului, Georgeta Hanganu, a declarat presei că, în prima jumătate a zilei de ieri, s-au prezentat la sediul acestei instituții peste 250 de persoane, adică de patru ori mai multe decât într-o zi obișnuită.

'Astăzi s-au prezentat peste 250 de persoane (...). E o situație specială, iar oamenii își dovedesc solidaritatea. (...) O zi normală la noi înseamnă 70-90 de donatori, atunci când sunt zile bune. Au fost multe zile în luna octombrie când am avut și 50 de persoane, ceea ce nu e în regulă. Se pare că un moment greu unește oamenii și îi determină să facă gesturi deosebite', a spus Hanganu.

Potrivit acesteia, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Ploiești a fost, practic, prima zi în care s-a putut recolta sânge după evenimentul din Clubul Colectiv, întrucât, în weekend, personalul unității a acordat ajutor colegilor de la centrele de recoltare din București.

Potrivit unui comunicat de presă al Poliției Locale Ploiești, printre cei care au donat sânge în cursul zilei de luni se află și peste 20 de polițiști din cadrul acestei structuri.

Conform sursei citate, în continuare lucrătorii Poliției Local Ploiești se vor prezenta la Centrul de Transfuzie Sanguină pentru a dona sânge în sprijinul victimelor incendiului din clubul bucureștean.

'Pacienții vor avea nevoie (de sânge—n.r.) și în săptămânile următoare, pentru că vor fi spitalizați pe perioade lungi de timp și atunci îi invit pe cei care nu au reușit să vină azi, care au sunat și pe care i-am amânat, să vină în săptămânile următoare și să doneze sânge', a declarat Georgeta Hanganu.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.