Ministrul Justiției: Penitenciarul Ploiești trebuie ÎNCHIS

Publicat in Eveniment 22 Iulie 2015 1154 ori
Google+ WhatsApp
Ministrul Justiției: Penitenciarul Ploiești trebuie ÎNCHIS
Ministrul Justiției: Penitenciarul Ploiești trebuie ÎNCHIS

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, aflat, marți, la Ploiești, pentru lansarea licitației în vederea finalizării Palatului de Justiție, a vorbit și despre situația penitenciarelor, o atenție aparte fiind acordată celui existent în centrul municipiului și celui care ar urma să fie construit în apropiere, la Berceni.

 

Acesta a spus că se fac studii de prefezabilitate pentru construirea a două penitenciare, unul lângă Ploieşti, altul lângă Caracal, cu o capacitate totală de 2.000 de locuri. Numai că sistemul penitenciar din România are nevoie de 10.000 de locuri "decente”, iar cele două proiecte sunt derulate în condițiile în care în țara noastră există, potrivit ministrului Justiţiei, "cel puţin patru penitenciare care se află pe lista de priorităţi pentru a fi închise şi relocate". Printre acestea se numără și Penitenciarul Ploieşti, care este situat foarte aproape de centrul oraşului. "Indiferent cât de mult s-ar încerca investiţia în penitenciarele aflate în centrul unui oraş, practic este imposibil să asiguri condiţii moderne”, a declarat ministrul Justiției.

Penitenciarul care ar urma să fie construit în județul Prahova va fi amenajat pe amplasamentul fostei unităţi militare de la Berceni. Acesta ar urma să aibă, inițial, o capacitate de 500 de locuri, pentru ca în următoarea etapă de construcție capacitatea lui să ajungă la 1.000 de locuri.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.