Braconaj pe un camp din Prahova: "Vanatorul" nu avea permis port-arma

Publicat in Eveniment 26 Februarie 2013 500 ori
Google+ WhatsApp
Braconaj pe un camp din Prahova: "Vanatorul" nu avea permis port-arma
Braconaj pe un camp din Prahova: "Vanatorul" nu avea permis port-arma

La data de 29.01.2013, în jurul orei 23.30, polițiștii au fost sesizați despre faptul că pe câmpul dintre localităţile Ceptura şi Urlaţi a avut loc un incident în timpul căruia a fost folosită o armă cu aer comprimat.

 

 

 

Din cercetările polițiștilor a rezultat că doi bărbați, care se aflau într-un autoturism, au folosit o armă cu aer comprimat, fără marcă şi serie, deţinută ilegal și au împuşcat doi iepuri.

 

Totodată, a mai rezultat că arma în cauză a fost modificată pentru a utiliza cartuşe calibrul 5,6mm, în urma modificărilor aduse arma a devenit o armă de foc, calibru 5,6mm, iar bărbatul care a utilizat arma nu este autorizat să deţină nici un fel de armă din categoria celor supuse autorizării. Urmare a percheziţiei efectuate la domiciliul bărbatului respectiv au fost găsite două cartuşe cu glonţ, de calibru 5,6mm, un cartuş (de manevră) fără glonţ, o piesă metalică, tip înălţător pentru arma deţinută fără drept.

 

La data de 23.02.2013 s-a dispus reţinerea lui pentru o perioadă de 24 ore, iar ulterior Judecătoria Ploieşti a emis pe numele lui un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârşirea infracţiuniunilor de „braconaj”, „uz de armă letală” şi „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor”

Ana-Maria este ploiesteanca, are 28 de ani, si este absolventa a Facultatii de Litere si Stiinte. Lucreaza in media online de peste 11 ani, fiind autor pe PH-online.ro din 2010. [email protected]

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.