Un nou punct de lansare în cadrul Unității Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova

Publicat in Administratie 31 Martie 2016 1301 ori
Google+ WhatsApp
Un nou punct de lansare în cadrul Unității Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova
Un nou punct de lansare în cadrul Unității Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova

Executivul a aprobat, miercuri, obiectivele și finanțarea pentru o nouă etapă, a XVII-a 2016, a Programului de realizare a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor pentru perioada 2010-2024. Este vorba despre fonduri de 15,305 milioane lei, față de 6,642 milioane de lei, suma asigurată anul trecut.

 

 

Printre obiectivele pe 2016 se numără și realizarea de studii, proiecte tehnice, execuție lucrări, achiziție echipamente și dotări pentru «Dezvoltarea capabilităţii de combatere a căderilor de grindină a Unității Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova prin realizarea punctului de lansare Tisău”. De asemenea, se urmăresc realizarea de proiecte tehnice, execuții lucrări, achiziție echipamente și dotări pentru Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 1 Iasi,  Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Moldova 2 Vrancea, Centrul Zonal de Coordonare Transilvania-Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Timiș si Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Mureș; realizarea studiului de fezabilitate, a proiectelor tehnice, execuție lucrări, achiziție echipamente și dotări “Unitatea de Combatere a Căderilor de Grindină Oltenia”; realizarea unor studii de meteorologie, climatologie și hidrologie privind impactul aplicării tehnologiilor de intervenții active în atmosferă.

Programul de realizare a Sistemului naţional antigrindină şi de creştere a precipitaţiilor a parcurs 16 etape anuale de dezvoltare și, potrivit planurilor la nivel național, implementarea acestuia va continua până la crearea, în România, a unui Sistem naţional coerent, în măsură să asigure protecţia populaţiei şi a economiei de efectele şi pagubele provocate de căderile de grindină şi de secetă severă din sudul şi sud-estul României.

În Prahova s-au efectuat, până acum, proiecte tehnice, execuție lucrări și achiziție echipamente, exploatarea operaţională cu 8 puncte de lansare şi omologarea parţială în configuraţia cu 11 puncte de lansare a Unităţii Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova. De asemenea, s-a realizat studiul de fezabilitate ”Dezvoltarea capabilității de combatere a căderilor de grindină a Unității Pilot de Combatere a Căderilor de Grindină Prahova prin realizarea Punctului de lansare Tisău“.

Unitatea Pilot Prahova este compusă din un Punct de Comandă dispus în staţia meteorologică Ploieşti și opt puncte de lansare funcționale, la Boldești –Scăeni, Mehedința, Tătaru, Tohani, Ceptura, Valea Călugărească, Pietroasele, Viperești. Scopul său este protejarea unor suprafețe de până la 200.000 de hectare, unitatea asigurând atât protecţia populației la căderile de grindină, cât și a principalelor bazine pomicole şi viticole din Prahova și Buzău.

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.