Cine este "INTERLOPUL lui Badescu", poreclit si "cap de bou", care i-ar putea aduce fostului primar inca o prelungire a pedepsei

Publicat in Politica 03 Aprilie 2015 Actualizat: 03 Aprilie 2015 11890 ori
Google+ WhatsApp
Cine este "INTERLOPUL lui Badescu", poreclit si "cap de bou", care i-ar putea aduce fostului primar inca o prelungire a pedepsei
Cine este "INTERLOPUL lui Badescu", poreclit si "cap de bou", care i-ar putea aduce fostului primar inca o prelungire a pedepsei

Ph-online.ro dezvaluia, ieri, in exclusivitate, denuntul pe care Iulian Tanase, finul fostului primar al Ploiestiului, l-a formulat impotriva lui Iulian Badescu... nasul sau de cununie.

 

De la stanga: Tanase, Badescu, Serban (sursa foto: Observatorul Prahovean)

 

Relatia dintre Tanase si Badescu nu s-a limitat la mese in familie, ci a presupus si legaturi de afaceri care, astazi, au intrat in vizorul procurorilor.

Legătura foarte strânsă dintre cei doi avea să fie cimentată pe 25 iulie 2012 când, la aproximativ o lună şi jumătate după confirmarea sa în funcţia de primar al Ploieştiului (alegerile locale au avut loc pe 10 iunie), Iulian Bădescu îi vinde lui Iulian Tănase 90% din părţile sociale pe care le deţinea în firma Bloom Press, editor al ziarului Republicanul. 10%, adică o parte socială, rămâne societăţii Bipress, deţinută de primarul Bădescu. Aşadar, cei doi devin şi asociaţi, nu doar afini. De remarcat valoarea uriaşă a tranzacţiei: conform înscrisurilor oficiale, Tănase i-a plătit lui Bădescu suma de 200.000 de lei pentru cele 90%  reprezentând 9 din cele 10 părţi sociale în care este împărţit capitalul social al SRL-ului, în contextul în care cifra de afaceri a firmei pe ultimii trei ani era de aproximativ 150.000 de lei. Rezultă un preţ de 22.222,2222 lei/parte socială, informeaza Observatorulph.ro

Să-şi fi interceptat finul naşa?

De altfel, conform surselor citate de Observatorul Prahovean, tocmai această tranzacţie ar fi atras atenţia procurorilor, finul Tănase neputând justifica în faţa acestora deţinerea sau provenienţa sumei de 200.000 de lei pe care i-a plătit-o naşului, primarul Bădescu. Conform aceloraşi surse, pentru a-şi salva pielea, finul Tănase ar fi acceptat propunerea procurorilor de a încerca să obţină de la soţia lui Bădescu, aflat în arest, dovezi ale faptului că, în realitate, banii pentru tranzacţie i-ar fi fost oferiţi chiar de Bădescu, în acest fel cel din urmă încercând “albirea” lor. Că Tănase ar fi înregistrat-o sau nu cu tehnica pusă la dispoziţie de DNA pe soţia fostului primar în timp ce încerca să o determine pe aceasta să admită că a fost de faţă sau la curent cu modul în care s-a făcut tranzacţia din 2012, rămâne de văzut. Cert este că aceasta este “povestea” care circulă pe piaţă ca justificare a deciziei procurorilor de a o pune sub control judiciar pe soţia fostului primar. Cum este doar o poveste, vă rog, şi subliniez acest lucru, să priviţi informaţia cu mari rezerve, ca pe o bârfă, ea neputând fi în niciun fel verificată în acest moment. (Mai multe detalii despre "combinatiile" marca Tanase-Badescu, puteti citi aici)

Brusc, după câştigarea alegerilor de către Iulian Bădescu, ziarul Republicanul a început să geamă sub greutatea machetelor publicitare ale prestatorilor de servicii pentru municipalitatea ploieşteană cum ar fi Rosal sau Apa Nova. Adică devenise ultraprofitabil. Acum mediile jurnalistice ploieştene îl dau ca fiind de vânzare.

Dupa denuntul lui Iulian Tanase, noi detalii ies la iveala in legatura cu anturajul dubios al lui Iulian Badescu, in care se afla si un cunoscut interlop din Ploiesti, poreclit "cap de bou" si care se pare ca a fost parte activa in manevrele ilegale ale fostului edil.

Prima "atestare documentara" a ilegalitatilor comise de cei doi isi are originea in 2012, atunci cand "cap de bou" a cumparat actiuni la Bipress (al carui actionar unic era fostul primar), dar nu de la Iulian Badescu, asa cum v-ati astepta, ci de la interpusul... Iulian Tanase! Acesta din urma avea rolul de "tampon" pentru a asterne un val de praf peste relatia dintre Badescu si interlop. Veti vedea imediat de ce erau atat de interesati sa-si ascunda aceasta relatie:

Interlopul se numeste Alexandru Serban si este administratorul firmei de paza Romforce.  De aici, incep sa curga banii:

Imediat dupa numirea lui Iulian Badescu in functia de primar, Romforce Protect a castigat contracte de paza cu mai multe institutii subordonate Primariei Ploiesti si Consiliului Local:

- contract de paza cu Spitalul Municipal (Schuler)

- contract de paza cu Regia Autonoma de Servicii Publice (RASP)

- contract de paza cu hingherii de masini, din Ploiesti, careia ii oferea servicii de interventie atunci cand posesorul masinii devenea... enervant

- contract de paza la evenimentul "Superkombat"

- contracte de paza cu cimitirele din Ploiesti

- pe principiul "incercarea moarte n-are, Romforce a participat si la licitatia pentru paza Stadionului Ilie Oana, insa, potrivit documentelor, n-a reusit sa ofere un pret competitiv

Toate aceste licitatii castigate de firma interlopului Alexandru Serban l-au ingropat si mai tare pe Iulian Badescu in ancheta procurorilor DNA. In raportul Curtii de Conturi s-au descoperit mari nereguli la atribuirea acestor contracte de paza, iar DNA a solicitat documente referitoare la acestea. Asa cum era de asteptat, firma lui Serban este, acum, cercetata penal de procurorii DNA. Surpriza apare abia la final: potrivit zvonurilor, Badescu ar avea actiuni in firma Romforce, dar nu la vedere, ci prin interlopul Serban, pentru a fenta incompatibilitatea.

Concluzia, pana in acest moment, este ca anturajul si "obligatiile" pe care fostul edil le avea fata de anumite persoane, s-ar putea sa-l coste mai scump decat isi planificase inainte sa-si faca bagajul.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.