Rosal va factura o suma frumoasa Primariei Ploiesti, pentru deszapezire. Vezi tarifele.

Publicat in Administratie 12 Februarie 2012 Actualizat: 12 Februarie 2012 1070 ori
Google+ WhatsApp
Rosal va factura o suma frumoasa Primariei Ploiesti, pentru deszapezire. Vezi tarifele.
Rosal va factura o suma frumoasa Primariei Ploiesti, pentru deszapezire. Vezi tarifele.

Exista si firme care se bucura de conditiile meteo din prezent. Magazinele de incaltaminte si de haine, firmele de livrari alimente la domiciliu si de taximetrie, o duc foarte bine in aceasta perioada. Dintre firmele care presteaza diverse servicii pentru sectorul public, cel mai bine pozitionate sunt firmele de deszapezire, iar Rosal, care are drept client cel mai mare oras din Prahova, este, probabil, firma din Prahova cu cele mai mari incasari.

Nu trebuie sa fii un expert ca sa-ti dai seama ca, in acest moment, in Ploiesti, sunt peste 100.000 de tone de zapada. In numai cateva zile, s-au strans si carat la statia de epurare peste trei mii de tone de zapada si gheata, conform unei informari a RASP. Activitatea aceasta se factureaza de catre Rosal Primariei Ploiesti cu sume intre 14 si 20 de euro pentru fiecare tona. Si nu asta este cea mai rentabila activitate: spartul ghetei, manual, costa aproape doua sute de euro pentru fiecare mie de metri  patrati (un trotuar obisnuit, pe o lungime de 400 de metri). O alta activitate profitabila este curatatul zapezii cu "lopatarii": Rosal primeste 70 de euro pentru fiecare mie de metri patrati. Si din prestatiile ieftine se pot incasa bani multi; exemplu: strada Mircea cel Batran are o lungime de aproximativ doi kilometri. O masina cu lama o curata de zapada pe ambele sensuri in circa 20 de minute, iar factura se ridica la minim 204 lei. Pastrand proportiile, fiecare masina cu lama a Rosal poate aduce pana la 1.000 de euro intr-un schimb de opt ore, iar Rosal are in jur de 40 de masini, care lucreaza in doua sau trei schimburi.... 

Ramane de vazut cat va fi factura pentru deszapezire. Pana atunci, topul tarifelor practicate de Rosal la Ploiesti.

Spart gheata manual - 827 lei pe mia de metri patrati

Curatat zapada manual - 297 lei pe mia de metri patrati

Incarcat si transportat zapada - 86,3 lei pe tona

Incarcat si transportat gheata - 58,2 lei pe tona

Curatat zapada cu lama si imprastiat material antiderapant concomitent - 47,6 lei pe mia de metri patrati

Indepartat polei si zapada pana la 5cm - 46,3 lei pe mia de metri patrati

Curatat zapada cu utilaje cu lama - 17,9 lei pe mia de metri patrati

Curatat zapada de pe trotuare - 6,9 lei pe mia de metri patrati

Bogdan Stoica

Jurnalist, ploiestean, pionier al presei online din Prahova, fondator al acestui site; a coordonat echipa redactionala in perioada martie 2008 - septembrie 2012.
Blog: www.bogdanstoica.ro

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.