Adio, tramvaie! Azi incep lucrarile pe tronsonul BCR-Democratiei-Lupeni

Publicat in Eveniment 31 Martie 2014 189 ori
Google+ WhatsApp
Adio, tramvaie! Azi incep lucrarile pe tronsonul BCR-Democratiei-Lupeni
Adio, tramvaie! Azi incep lucrarile pe tronsonul BCR-Democratiei-Lupeni

În cursul acestei săptămâni vor fi demarate lucrările de reabilitare a liniilor de tramvai pe un nou tronson, respectiv pe cel cuprins între BCR şi intersecţia dintre străzile Democraţiei şi Lupeni.

 

 


Unul dintre cele mai mari proiecte de infrastructură ale Ploieştiului, cel privind reabilitarea, cu fonduri europene, a liniilor de tramvai şi a străzilor aferente lor, a fost demarat, recent, lucrările începând pe tronsonul cuprins între Spitalul Judeţean de Urgenţă şi zona Depou Tramvai. Potrivit Primăriei Ploieşti, în cursul acestei săptămâni vor demara lucrările pe un al doilea tronson, respectiv pe cel dintre BCR şi intersecţia străzilor Democraţiei şi Lupeni.

 


În acest context, începând de luni circulaţia tramvaielor va fi oprită complet, iar acestea vor fi înlocuite cu autobuze. De asemenea, circulaţia autoturismelor va fi deviată pe străzile laterale liniilor de tramvai.

 


Reamintim faptul că aceste lucrări de modernizare a liniilor de tramvai sunt realizate în cadrul unor proiecte finanţate din fonduri europene. Practic, în următoarea perioadă vor fi refăcute infrastructura şi suprastructura căii de rulare a tramvaiului, liniile aeriene de contact, stâlpii de susţinere a reţelei de contact, vor fi realizate amenajări ale amprizei de tramvai, inclusiv ale staţiilor de tramvai, dar şi amenajări legate de colectarea şi evacuarea apelor din precipitaţii sau de infiltraţie.

 

Foarte important de menţionat este faptul că proiectele presupun şi reabilitarea infrastructurii rutiere aferentă liniilor de tramvai.

 

Citeste mai multe pe www.republicanul.ro

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.