Mezeluri STRICATE la Kaufland: Carnea EXPIRATA era reambalata si reetichetata!

Publicat in Eveniment 22 Februarie 2014 928 ori
Google+ WhatsApp
Mezeluri STRICATE la Kaufland: Carnea EXPIRATA era reambalata si reetichetata!
Mezeluri STRICATE la Kaufland: Carnea EXPIRATA era reambalata si reetichetata!

Inspectorii pentru protecţia Consumatorului au depistat mezeluri cu termenul de valabilitate expirat, dar care au fost reambalate şi reetichetate, şi în supermarketul Kaufland din Sibiu.

 

 

Potrivit acestora, ambalajul mezelurilor era vizibil devidat.

 

“S-au găsit la comercializare următoarele produse care încălcau legislaţia în vigoare: felii de şuncă afumată, salam uscat şi afumat, felii de salam uscat crud picant afumat. Toate aceste produse aveau ambalajul devidat”, explică Bianca Iuga, comisar pentru Protecţia Consumatorului.

 

Hypermarketul a primit o amendă de 10.000 de lei, iar produsele au fost retrase de pe piaţă.  Inspectorii pentru Protecţia Consumatorului au extins controalele în toate hypermarketurile din oraş. Primul controlat a fost Auchan, însă inspectorii nu au găsit decât lipsa unor etichete conforme la produsele de tip vrac. Rezultatele controalelor la Carrefour şi Penny Market nu au fost, deocamdată, centralizate.

 

În toată ţara, 12 tone de mezeluri au fost retrase, din 220 de magazine, joi şi vineri. Protecția Consumatorilor a făcut controale în toate hipermarketurile și în aproape toate lanțurile a găsit mezeluri expirate. Două firme românești ar fi adus mezelurile din alte țări europene și le-ar fi pus termen fals de valabilitate la o fabrică din Braşov şi la alta din Mureş.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.