Echipele românești care nu participă în cupele europene și au acest drept vor fi amendate

Publicat in Sport 19 Iunie 2016 1544 ori
Google+ WhatsApp
Echipele românești care nu participă în cupele europene și au acest drept vor fi amendate
Echipele românești care nu participă în cupele europene și au acest drept vor fi amendate

Biroul Federal al Federației Române de Baschet a luat o decizie importantă cu privire la situația echipelor de club care și-au câștigat în plan sportiv dreptul de participare în cupele europene, dar refuză să se înscrie în arena internațională.

Astfel, Biroul Federal a votat în unanimitate sancționarea acestor situații cu o amendă în valoare de 25.000 euro. Este o măsură luată în premieră pentru baschetul românesc și se referă atât la cluburile angrenate în competițiile masculine, cât și feminine.

Liga Națională a României la baschet masculin are rezervate patru locuri în următorul sezon pentru competițiile continentale organizate sub egida FIBA. Este vorba despre ocupantele podiumului LNBM – ediția 2015/16 și câștigătoarea Cupei României 2016, adică CSM CSU Oradea, BC Mureș, Steaua CSM EximBank București, respectiv U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Aceste formații vor lua startul în Basketball Champions League și FIBA Europe Cup. Anunțul oficial se va face după ședința Board-ului BCL, programată pentru 29 iunie anul curent.

Măsura vine după ce în ultimii doi ani s-au consemnat mai multe astfel de situații, în condițiile în care forul internațional a rezervat României mai multe oportunități de a se reprezenta pe plan internațional, acestea rămânând neonorate. Pe de altă parte, LNBM a fost o ligă instabilă în ultimul an, CSU Asesoft Ploiești a dispărut de pe firmamentul baschetului, BC Timișoara s-a retras după ce inițial a fost înscrisă în cupele europene, iar Energia Târgu-Jiu a încheiat aventura europeană lipsită fiind de mai mulți jucători de bază, care au ales să protesteze în acest mod pentru datoriile acumulate de club față de ei.

sursa: 24secunde.ro

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.