Final de sezon, calificare în cupele europene!

Publicat in Sport 25 Aprilie 2016 1308 ori
Google+ WhatsApp
Final de sezon, calificare în cupele europene!
Final de sezon, calificare în cupele europene!

Tricolorul LMV Ploiești – CSM București 3:2 (25:14, 28:26, 22:25, 19:25, 15:9)

În urmă cu patru ani, apărea ideea înființării echipei de seniori din cadrul clubului de volei Tricolorul LMV Ploiești. A luat mai întâi pulsul diviziei secunde, iar anul trecut, cu un parcurs record, cu victorii pe linie, noua echipă de volei a orașului Ploiești a promovat. La primul sezon în eșalonul de elită al voleiului românesc, Tricolorul LMV avea obiectiv calificarea în zona locurilor 5-8. Iar aseară, echipa ploieșteană a obținut maximum din respectivul obiectiv, reușind să încheie pe locul al cincilea în Divizia A1, după o serie echilibrată cu CSM București.

Mai mult decât atât, după un sezon frumos, la distanță de mai bine de zece ani de absență de pe firmamentul continental, Tricolorul LMV a readus voleiul ploieștean la nivel european, prin performanța realizată obținând dreptul de a participa în Cupa Challenge!

Cosmin Ghimeș, Vladan Aleksic, Tomi Rumpunen, Cristian Imhoff, Tudorel Farcaș, Gjoko Josifov, Alexandru Călin, Florin Voinea, Sergiu Stancu, Andrei Grigoraș, Eugen Teotoc, Ștefan Someșan, Alexandru Voinea (jucători), Marian Anton, Mădălin Marinescu (antrenori), Dragoș Diaconeasa, Daniel Mocanu, Dacian Alecse (staff managerial) – ei sunt eroii care au scris o nouă pagină frumoasă în istoria voleiului ploieștean, evident, alături de alte persoane care au ajutat pentru ca lucrurile să funcționeze corespunzător la un nivel ridicat.

Câștigători în meciul de sâmbătă, jucătorii antrenați de Marian Anton și Mădălin Marinescu abordau partida de aseară cu gândul doar la victorie, care le-ar fi oferit locul al cincilea, fără să mai fie nevoie de un joc decisiv pe terenul echipei CSM București. Iar încurajați frumos de un public numeros și de micuța galerie condusă de Viorel „Ulise” Gheorghe, aceștia nu au dezamăgit, câștigând, însă nu fără emoții.

Tricolorul LMV a început cu Vladan Aleksic, Gjoko Josifov, Cosmin Ghimeș, Cristian Imhoff, Tomi Rumpunen, Tudorel Farcaș – Alexandru Călin (libero), pe parcurs intrând și Florin Voinea, Sergiu Stancu, Eugen Teotoc, Andrei Grigoraș.

Pentru echipa bucureșteană, antrenată de Iulian Pîslaru și Marian Rădulescu, au jucat Denis Sințov, Robert Vologa, Mark Dusharme, Veniamin Aldea, Cătălin Miron, Grigory Sukochev – Frederico Teixeira (libero), evoluând, apoi, și Milos Gavrilovic (libero) și Paul Cămui.

Tricolorul LMV a pornit bine jocul, Imhoff și Rumpunen oferind un avantaj de două puncte în startul setului, scor 4:2, 5:3. CSM București a egalat, însă pe serviciile „căpitanului” Ghimeș, Aleksic și Rumpunen au desprins echipa ploieșteană, printr-un parțial de 9:2, scor 16:9.

Oaspeții au mai încercat o revenire, punctând de trei ori la rând, dar Imhoff, Josifov, Farcaș și Ghimeș au fost de altă părere, iar Tricolorul LMV și-a adjudecat primul act cu scorul categoric de 25:14, încheind cu trei puncte consecutive.

În setul secund, bucureștenii au avut inițiativa, distanțându-se încă din start la 6:2. Aleksic, Imhoff și Rumpunen au punctat, apoi, pentru ploieșteni, reușind să restabilească egalitatea, scor 12:12. Oaspeții au replicat, revenind în frunte, mai întâi la două puncte, scor 15:13 și 18:16, după care chiar la patru lungimi, scor 21:17.

După introducerea lui Fl. Voinea, Tricolorul LMV parcă a renăscut, realizând un parțial de 7:1, după reușitele lui Rumpunen, Josifov (amândoi cu câte un blocaj) și Imhoff, ajungând la două mingi de set. Bucureștenii nu au cedat așa ușor, întorcând rezultatul, scor 26:25. Intrarea lui Stancu, la serviciu, a fost de bun augur, iar Tricolorul LMV a încheiat setul cu trei puncte la rând, scor 28:26.

Mai având nevoie de un singur set pentru a-și adjudeca duelul la general, echipa ploieșteană a început perfect actul al treilea, pornit de la 1:0 după cartonașul roșu primit de oaspeți, în urma protestelor de la finalul setului anterior. Farcaș a dus scorul la 3:0, respectiv 4:1. De la 5:2, însă, CSM București a punctat de cinci ori la rând, preluând conducerea.

Tricolorul LMV a reușit să revină, după trei puncte la rând, scor 11:10. La scorul de 15:14, CSM București a realizat o nouă serie de patru puncte consecutive. Grigoraș și Farcaș au adus echipa gazdă la un punct în urma adversarei, însă trupa din Capitală a majorat din nou avantajul, scor 22:19. Ploieștenii au revenit la un punct, după un parțial de 3:1, dar CSM București a încheiat setul cu două puncte la rând, scor 25:22.

Setul al patrulea a avut o desfășurare similară cu a actului anterior, în prima sa parte. Tricolorul LMV s-a distanțat la două puncte, scor 3:1, prin Ghimeș, Aleksic și Imhoff, dar CSM București a întors rezultatul, scor 7:6. Josifov a ajutat echipa ploieșteană să revină în frunte, menținând un avantaj minim, scor 9:8, 10:9.

A urmat, însă, o perioadă în care în jocul echipei Tricolorul LMV nu a mai funcționat nimic, iar bucureștenii au profitat la maximum, punctând de șapte ori la rând. Nici schimbările efectuate de staff-ul tehnic, care i-a introdus pe Teotoc, Grigoraș, Stancu, Fl. Voinea, nu au adus nimic nou, CSM București desprinzându-se la 19:12.

Chiar dacă ploieștenii au mai adus puțină speranță, prin trei puncte la rând, oaspeții au replicat, adjudecându-și, ulterior, setul, cu scorul de 25:19.

Astfel, pentru a patra oară în cele șase dispute directe din acest sezon și pentru a treia oară din cele patru jocuri din „finala” pentru locul 5, învingătoarea s-a decis în tiebreak.

Ploieștenii au pornit mobilizați în setul decisiv, Imhoff, Aleksic (un blocaj) și Farcaș oferind un avantaj de trei puncte din start. „Finlandezul zburător” Rumpunen a majorat, apoi, ecartul, la patru lungimi, scor 8:4. Bucureștenii au înjumătățit avantajul, dar Farcaș și Josifov au readus gazdele în control, scor 11:6. Jocul ploieștenilor a fost perfect în finalul actului, Imhoff ducând scorul la 13:8, pentru ca Tricolorul LMV să se impună, apoi, cu 15:9, la finalul a două ore și 20 de minute.

Prin urmare, la primul sezon petrecut în Divizia A1, Tricolorul LMV Ploiești s-a situat pe locul al cincilea, calificându-se, totodată, și în cupele europene!

sursa: tricolorullmvploiesti

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.