Studentii „asi in informatica” de la UPG au fost premiati de Asesoft

Publicat in Eveniment 02 Iunie 2013 821 ori
Google+ WhatsApp
Studentii „asi in informatica” de la UPG au fost premiati de Asesoft
Studentii „asi in informatica” de la UPG au fost premiati de Asesoft

S.C. Asesoft International S.A. Ploieşti a oferit şi anul acesta premii studenţilor care au obţinut performanţe la cele trei concursuri organizate de Departamentul Tehnologia Informaţiei, Matematică şi Fizică din cadrul Universităţii Petrol-Gaze din Ploieşti: “Cel mai bun programator”, “Cel mai bun proiect” şi “Cel mai bun articol în domeniul informaticii”.

 

 


Potrivit reprezentanţilor Universităţii, la actuala ediţie a competiţiilor s-au prezentat la concurs mai puţini studenţi - comparativ cu anul trecut, dar nivelul de originalitate al lucrărilor acestora a fost mai bun. Leon Guianu, student în anul III la Facultatea de Litere şi Ştiinţe, specializarea Informatică a fost desemnat cel mai bun programator. Tot lui i-a revenit şi premiul pentru cel mai bun proiect.

 


“Am prezentat un simulator ce arată modul în care agenţii inteligenţi, imitând comportamentul şi de modul de organizare al furnicilor, pot rezolva probleme de combinatorică. Proiectul poate fi utilizat cu succes în domeniul inteligenţei artificiale”, ne-a precizat Leon. Pentru performanţele sale, tânărul a primit din partea Asesoft o tabletă electronică şi un hard disk extern.

 


Cel mai bun articol pe teme din domeniul informaticii a fost realizat de Alexandru Bâcu - un tânăr care urmează, în cadrul UPG, programul de masterat “ Tehnologii avansate pentru prelucrarea informaţiei”.

Detalii pe www.ziarulprahova.ro

Ana-Maria este ploiesteanca, are 28 de ani, si este absolventa a Facultatii de Litere si Stiinte. Lucreaza in media online de peste 11 ani, fiind autor pe PH-online.ro din 2010. [email protected]

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.