Concert aniversar de Crăciun al Coralei „Ioan Cristu Danielescu”

Publicat in Unde Mergem? 22 Decembrie 2017 943 ori
Google+ WhatsApp
Concert aniversar de Crăciun al Coralei „Ioan Cristu Danielescu”
Concert aniversar de Crăciun al Coralei „Ioan Cristu Danielescu”

Centrul Județean de Cultură Prahova și Consiliul Județean Prahova organizează sâmbătă, 23 decembrie 2017, ora 18:00, la sala „Europa” din cadrul Palatului Administrativ, Concertul aniversar de Crăciun al Coralei „Ioan Cristu Danielescu”, prilejuit de împlinirea a 45 de ani de activitate artistică, dirijor Valentin Gruescu, la pian Mihai Măniceanu, alături de invitații Ioana Arghiropol, Maria Papuc, Andrei Horjea și Ana Maria Constantinescu. Prezintă Irina Cristina Vaslescu. Intrarea liberă.

 

 

 

 


Corala „Ioan Cristu Danielescu” a Centrului Judetean de Cultura Prahova, şi-a făcut apariţia în anul 1972, (la momentul respectiv sub patronajul Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti). Acest ansamblu a fost condus de-a lungul timpului de mai mulţi dirijori (Valeriu Manu, Ion Eremia, Gheorghe C. Ionescu, Florian Faur), nume respectate ale vieţii muzicale ploieştene. Din 1981, ansamblul este preluat de Nicolae Ghiţă, un rafinat intelectual, care pe parcursul a 11 ani i-a marcat pentru totdeauna pe membrii coralei prin profesionalismul său de excepţie şi extrema sa sensibilitate.
În 1994, după dispariţia maestrului Nicolae Ghiţă, Corala îl invită la pupitrul ei pe dirijorul şi compozitorul Valentin Gruescu, nimeni altul decât discipolul preferat al regretatului maestru Ghiţă, care a adus o nouă strălucire coralei, printr-o muncă performantă şi consecventă.
Corala Ioan Cristu Danielescu a participat la numeroase Festivaluri corale şi competiţii, atât în România cât şi în alte ţări (Italia, Cehia, Irlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Franţa, Elveţia, Turcia, Olanda şi Muntenegru). Formaţia s-a bucurat de succes şi a obţinut o serie de premii şi distincţii: Concursul Polifonic Internaţional Guido d’Arezzo, Italia (August 1996) - un meritoriu loc V, premiul I în cadrul ediţiilor 2004 şi 2006 ale Concursului Internaţional Antonio Vivaldi din Karpenissi, precum şi Premiul I şi Medalia de Aur la Concursul Coral Internaţional Preveza 2008 (Grecia).
De-a lungul anilor, corala l-a acompaniat pe maestrul Tudor Gheorghe în multe spectacole atat în Bucuresti (Sala Mare a Palatului), cat și în Ploiești sau în țară, în majoritatea montarilor vocal-simfonice aduse în atenția publicului de către artist în ultimii ani.
Din anul 2004, ansamblul a răspuns invitaţiei de colaborare cu Institutul Cultural Român, derulând cu sprijinul instituţiei turnee de succes în Olanda şi Germania.
Menţionăm, de asemenea, concertele susţinute pe scene prestigioase bucureştene de concert: Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Studioul de Concerte „Mihail Jora” al Radio România sau Aula Palatului Cantacuzino a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor.
Luna septembrie a anului 2009 a însemnat pentru Corala Ioan Cristu Danielescu reîntâlnirea - după aproape 20 de ani - cu scena Ateneului Român în cadrul Festivalului Internaţional „George Enescu”. Succesul de rasunet al coralei la ediția din 2009, a adus o noua invitatie – de aceasta data pe scena Salii Radio – in cadrul Festivalului „George Enescu” 2011.
Începand cu anul 2014, Corala Ioan Cristu Danielescu activeaza sub patronajul Centrului Judetean de Cultura Prahova, susținând spectacole de anvergură.

Vă invităm să participați la acest eveniment de înaltă ținută artistică.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.