Litorul Mării Negre nu mai este principala destinaţie de weekend pentru românii din vestul ţării. Care este noua ţintă de vară

Publicat in Unde Mergem? 29 Iulie 2017 865 ori
Google+ WhatsApp
Litorul Mării Negre nu mai este principala destinaţie de weekend pentru românii din vestul ţării. Care este noua ţintă de vară
Litorul Mării Negre nu mai este principala destinaţie de weekend pentru românii din vestul ţării. Care este noua ţintă de vară

În lipsa unei infrastructuri adecvate care să facă legătura între vestul ţării şi litoralul românesc, ştrandurile din Ungaria continuă să fie principala destinaţie de weekend pentru românii din vestul ţării, este concluzia unei analize HotelGuru.ro, pe baza rezervărilor realizate de turiştii români.

Distanţa, preţurile mici şi condiţiile bune sunt principalele motive pentru care turiştii români aleg ştrandurile din Ungaria. Conform HotelGuru.ro, sunt weekenduri în care prezenţa românilor în aceste ştranduri depăşeşte 80% din totalul celor prezenţi, astfel că preţurile, meniurile şi multe panouri informative sunt şi în limba română, pe lângă maghiară.

Pentru o zi de acces în ştrand românii plătesc între 13 şi 30 de lei, similar cu costul unei zile de ştrand în România.

Preferatele românilor prin servicii şi mai ales prin proximitatea cu graniţa sunt ştrandurile de la Gyula, Mako, Szeged, Oroshaza, Hajduszoboszlo şi Battonya. Unele dintre ele sunt deschise şi în timpul sezonului rece, având piscine acoperite.

Ştrandul de la Battonya se află la doar 26 de kilometri de Arad şi la şapte kilometri de Vama Turnu, motiv pentru care există zile în care ştrandul are peste 80% clienţi români.

Complexul acvatic din Gyula este unul dintre cele mai apreciate ştranduri de către turiştii români, fiind deschis şi în timpul sezonului rece. Este situat la doar doi km de vama Vărşand şi 75 km de municipiul Arad.

Ştrandul din Mako are bazine cu apă termală şi hidromasaj, piscină pentru înotători, zonă de tratamente şi este parţial funcţional şi în sezonul rece. Este situat la 80 de kilometri de Arad şi 95 kilometri de Timişoara.

Pentru turiştii care aleg să rămână şi peste noapte, preţurile la cazare sunt mai mult decât accesibile. Turiştii români plătesc de la 100 lei pe noapte pentru o cameră dublă dintr-o pensiune şi pot ajunge până la 300 lei pe cameră într-un hotel de 4 stele.

HotelGuru.ro este un portal de rezervări online care are listate 1.800 de unităţi de cazare din România, din totalul celor 145.000 de unităţi de cazare din întreaga Europă, afişate pe site. Pe HotelGuru.ro pot fi făcute rezervări atât la pensiuni, cât şi la hoteluri de 5 stele. Site-ul este parte a grupului Szallas.hu din Ungaria, care a generat rezervări de peste 51 de milioane de euro în 2016, în Europa Centrală şi de Est.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.