Concert la Ploieşti cu trei tineri tenori, al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical 'Ion Dacian'

Publicat in Unde Mergem? 18 Mai 2017 828 ori
Google+ WhatsApp
Concert la Ploieşti cu trei tineri tenori, al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical 'Ion Dacian'
Concert la Ploieşti cu trei tineri tenori, al Teatrului Naţional de Operetă şi Musical 'Ion Dacian'

Teatrul Naţional de Operetă şi Musical 'Ion Dacian", în parteneriat cu Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, organizează în data de 27 mai, la ora 19,00, un concert extraodinar, sub bagheta dirijorului George Balint, cu tinerii solişti George Vîrban, Bogdan Lupea şi Andrei Pleşca.

George Balint este unul dintre cei mai importanţi dirijori ai Teatrului de Operetă şi Musical 'Ion Dacian', cunoscut atât pe plan intern cât şi pe plan internaţional, cu o activitate complexă de peste 30 de lucrări muzicale compuse şi un repertoriu de 15 lucrări dirijate in ultimii ani.

După succesul avut în luna martie a acestui an, tinerii solişti George Vîrban, Bogdan Lupea şi Andrei Pleşca se reîntâlnesc pe aceeaşi scenă cu maestrul George Balint pentru un nou concert cu arii de excepţie de operetă, canţonete şi musical.

Din titlurile cunoscute putem reaminti 'O sole mio', 'Funiculi Funicula', 'Torna a surriento', 'West side story' - Maria, F.Lopez - 'Secretul lui Marco Polo' - 'Te voi răpi la noapte'.

Mai multe detalii legate de spectacol se pot găsi pe www.opereta.ro sau http://facebook.com/Teatrul Naţional de Operetă şi Musical 'Ion Dacian'.

Biletele sunt puse în vânzare la agenţia de bilete a Casei de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, Bd. Republicii nr. 65, cât şi online, pe www. bilet.ro.

În 1950 a fost înfiinţat Teatrul de Stat de Operetă care a fost inaugurat cu premiera 'Vânt de libertate' de Isaak Dunaevski

Până în anul 1986, când a fost dărâmată împreună cu multe alte clădiri din centrul istoric al capitalei, gazda Operetei a fost clădirea Teatrului 'Regina Maria'. Apoi, instituţia bucureşteană şi-a primit spectatorii în Sala Mică a Teatrului Naţional. Din acel moment, dar mai ales după 1989, instituţia a traversat o perioadă de căutări, de încercări, de adaptare la noi condiţii.

Actualul Manager - Director General Interimar, soprana Bianca Ionescu Ballo, îşi propune atragerea unor noi categorii de public (în special publicul tânăr) şi conturarea unei noi imagini a Operetei, care să îmbine bogata sa tradiţie cu proiectele de viitor, menite să transforme Teatrul într-un important centru cultural al Capitalei.

Admin.R

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.