Concert de poveste la Filarmonica din Ploiesti

Publicat in Unde Mergem? 20 Septembrie 2016 604 ori
Google+ WhatsApp
Concert de poveste la Filarmonica din Ploiesti
Concert de poveste la Filarmonica din Ploiesti

Tiberiu Oprea, cel care în luna mai dirija un concert de poveste în care am auzit toate istoriile frumoasei Sheherezada, revine pe scena Filarmonicii "Paul Constantinescu" Joi, 22 septembrie 2016, alături de pianista Monica Florescu și bineînțeles, orchestra simfonică.

 

 

Seara debutează cu celebrul concert romantic ce poartă semnătura lui Robert Schumann, lucrare ce a primit această formă la îndemnul Clarei Schuman de a transforma "Fantezia" pentru pian și orchestră într-un concert. O muzică diversă, complexă, sensibilă și rafinată cuprinsă în cele trei părți ale singurii lucrări de acest gen finalizată de către ilustrul compozitor.

A fost interpretat în primă audiție de Clara Schumann, de care muzicianul a fost foarte îndrăgostit, dragoste ce se regăsește în toată creația sa, în cele mai diverse ipostaze: blândă, caldă, pasională, zbuciumată...

Partea a doua păstrează aceeași atmosferă și aduce în primă audiție pentru ploieșteni Simfonia a –II-a de Sergei Rachmaninov, considerată una dintre cele mai cunoscute lucrări ale acestuia, alături de Concertele nr. 2 și nr. 3 pentru pian și orchestră. Dedicată compozitorului rus Sergei Taneyev, discipol al lui P.I.Ceaikovsky,a avut premiera la St. Petersburg dirijată de însuși Rachmaninov.

Manuscrisul a fost considerat pierdut și descoperit în anul 2004, fiind autentificat de Geoffrey Norris. Părți din acestă lucrare au fost folosite pentru coloana sonoră a filmului "Birdman", 2014 și a fost sursă se inspirație pentru multe melodii de dragoste.

Vă așteptăm, noi, Orchestra Simfonică a Filarmonicii " Paul Constantinescu", alături de invitații noștri de seamă, tinerii și valoroșii muzicieni Tiberiu Oprea și Monica Florescu, Joi, 22 septembrie, 2016, ora 19.00, cu un concert 100% pregătit pentru dumneavoastră!

Admin.C

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De mai bine de 4 ani, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand aproximativ 500.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office sau mail-office

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.