Miercuri, 12 Mai 2021 13:51

Lui Rădoi nu-i pică bine

Selecţionerul a României, Mirel Rădoi, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă, că sunt destule cluburicare refuză să elibereze jucătorii pentru Jocurile de la Tokyo. Rădoi se bucură că toții jucătorii români și-au exprimat dorința de a evolua la Olimpiadă însă este îngrijorat pentru că dorințele fotbaliștilor ,, nu se pupă" cu cele ale cluburilor.

''Din păcate nu depinde de ei şi avem câteva refuzuri de la cluburi. N-aş vrea să le anunţ înaintea Departamentului de Comunicare, aşteptăm să vedem la sfârşit care va fi exact lotul şi câţi dintre jucătorii pe care noi îi avem pe acea listă vor fi prezenţi. Va exista o negociere, încercăm să găsim o fereastră cât mai accesibilă pentru toată lumea, deoarece sunt meciuri din trei în trei zile, mai sunt câteva etape şi o să vedem'', a declarat Rădoi.

El a mai spus că'' nu o să putem fi cu jucătorii pe care noi ni-i dorim pentru că este o perioadă în care cluburile sunt angrenate în tururile preliminare din cupele europene sau în cantonamente şi va exista o negociere. Nu-mi pică bine, dar până la urmă va trebui să găsim soluţii, indiferent cu ce generaţie vom merge''. Jocurile Olimpice nu figurează într-o fereastră internaţională sancţionată de FIFA, iar cluburile pot refuza să lase jucătorii să vină la echipele naţionale. Turneul de fotbal din cadrul JO va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august.

 

Revenirea fanilor în tribune îl motivează pe olandezul Meijers să continue cu Petrolul. Așa a spus fundașul central după amicalul cu Hușana Huși. El și Ekollo au fost singuri fotbaliști străini din sezonul trecut care au jucat în testul de la Strejnicu. Portarul Kitanov a plecat la fel ca și columbianul Mondragon, spaniolul Roige și albanezul Vajushi. Fundaşii Ţicu şi Lică nu au evoluat fiind menajaţi. Vajushi a spus că se va întoarce în timp ce Roige va face același lucru dacă soția sa va depăși problemele medicale.

 

Bart Meijers:,,La acest moment vorbesc cu preşedintele clubului si evident că vreau să continui aici. Vreau neapărat să joc cu stadionul plin, să simt pe viu acea atmosferă de care doar am auzit. Negociez în continuare și sper ca în cel mai scurt timp să mă înțeleg cu președintele şi să semnez noul contract."

 

Nathalie, iubita lui Meijers, a urmărit din tribună evoluția iubitului și a colegilor săi. A fost un meci spectaculos, cu cinci goluri, iar echipa de Liga a 3-a s-a impus. Dacă oaspeţii au dat toate golurile din acţiune, ultimul fiind cel mai spectaculos, gazdele au marcat din două penaltiuri, transformate de Vasile Buhăescu şi Vali Balint. Principalul Tavi Grigore și secundul Gică Liliac au urmărit tinerii din înaltul tribunei. Printre ei și un fost junior al Sampdoriei, mijlocaşul de culoare Ricciulli, venit în probe de la Şomuz Fălticeni. Din juniorii prezenţi, Aris Oprea, Cristi Licsandru şi Alin Boţogan au fost titulari, iar după pauză au mai jucat portarul Petru Marinache, Bogdan Dunca, Vlad Bogdan şi Rareş Simionescu. Vineri, lotul Petrolului va disputa un nou amical cu Metalul Buzău, o altă trupă din eşalonul trei al fotbalului românesc. Sursa foto:fcpetrolul.ro/cristi stavri

 

Petrolul: Cebotari – Bărboianu, Meijers, Manolache, Aris Oprea – S. Pană, Cr. Licsandru – Constantinescu, Boțogan, Joao Claudio – Arnăutu. După pauză au evoluat Marinache – Dunca, Olaru, Huja, V. Bogdan (70 Poelmans) – Bratu, R. Moise (75 Simionescu), Ekollo (75 Mitrea), Saim Tudor – Buhăescu, Balint.

 

Marți, 11 Mai 2021 12:11

Se aude primul gong la cadeți

În această după-amiază, la Arad, se va auzi primul gong al Cupei României la cadeți. În competiția găzduită de Sala Polivalentă sunt angrenați și opt dintre sportivii secţiei de box a CSM Ploieşti. Antrenorul coordonator Titi Tudor, împreună cu antrenorul Adrian Pîrlogea au înscris în competiţie nu mai puţin de opt sportivi, la şase categorii de greutate: Cătălin Bănică (36 kg), Andrei Virsan (38 kg), Fabian Stroe (38 kg), Mario Gheorghe (46 kg), David Pandele (50 kg), Liviu Marin (75 kg), Darius Popa (+80 kg) şi Fernando Dobre (+80 kg).

Primul care va intra în ring, în runda inaugurală, este Fabian Stroe, tânărul pugilist urmând să-l înfrunte, în limitele categoriei de luptă, pe Răzvan Panaite. Ceilalți boxeri ai CSM-ului vor intra de mâine în competiție, iar trei dintre ei au fost foarte norocoși. Asta pentru că vor lupta direct în finală deoarece la categoriile lor nu s-au înscris suficienți sportivi.

Maestrul emerit Titi Tudor spune că are aşteptări ca 3-4 dintre elevii săi să urce pe podiumul de premiere. „Se ştie că avem această problemă a lipsei meciurilor de pregătire, care sunt foarte importante în box, dar, chiar şi aşa, copiii s-au pregătit bine şi cred că ne vor bucura cu câteva medalii”, a spus antrenorul coordonator al secţiei de box pentru siteul oficial al clubului municipal.

Marți, 11 Mai 2021 11:47

Trei teste pentru viitorul Petrolului

Petrolul continuă să se antreneze dar să și testeze. Staff-ul tehnic a programat în perioada următoare trei meciuri de verificare, toate în compania unor formații de eșalon trei, care, la rândul lor, au încheiat campionatul. Astfel, miercuri, de la ora 11.00, „lupii” vor juca cu ACS Husana Huși, formație care a încheiat pe locul cinci în Seria 1, vineri o vor întâlni pe Metalul Buzău, poziția a patra în Seria 4 a ultimei stagiuni din Liga 3, iar săptămâna viitoare, marți, vor închide perioada cu un ultim amical pe terenul Blejoiului.

În cele trei meciuri, staff-ul „galben-albaștrilor” va avea posibilitatea să vadă la lucru mai mulți jucători proveniți din propria pepinieră, care activează la echipele de juniori sau au fost împrumutați, în campionatul recent încheiat, la alte echipe, precum portarul Alexandru Radu (CSO Plopeni), mijlocașul Rareș Simionescu (CSO Plopeni) sau fundașul stânga Aris Oprea (CSO Blejoi). De altfel, cei trei s-au și prezenta la antrenamente, la care au mai participat și juniorii Andrei Jercălău, Alin Boțogan, Cristian Licsandru și Petru Marinache, ultimii intrați, deja, de ceva vreme în anturajul primei echipe.Sursa: fcpetrolul.ro

Marți, 11 Mai 2021 09:48

Fanii ploieșteni fac legătura

Fanii Petrolului fac legătura între ultimul meci disputat cu spectatori, Csikszereda-Petrolul, martie 2020, și primul cu revenirea lor în tribune. Autoritățile au anunțat că finala Cupei României se va disputa cu 50 la sută prezența publicului pe stadion. Ultimul act al cupei se va desfășura, sâmbătă, 22 mai, pe arena ,,Ilie Oană", din Ploiești. ,,În perspectiva Campionatului European, avem nevoie de proiecte pilot, de revenirea graduală în arene, iar unul dintre ele este finala Cupei României. Ar urma să avem 7.500 de spectatori, din 15.000 de locuri, atât cât este capacitatea arenei Ilie Oană."- au declarat oficialii guvernului.

Tot aceștia au precizat că pe stadion vor intra doar suporterii vaccinaţi cu ambele doze. În aceste condiții suporterii ploieșteni vor putea să vadă ,,live" un meci de fotbal înainte să-și urmărească echipa favorită. Cum procentul permis va fi de jumătate din capacitatea arenei vor putea intra 7.500 de spectatori din totalul de 15.000 de locuri cât deține stadionul Petrolului. Marți și miercuri, 11 și 12 mai, sunt programate manșele secunde ale semifinalelor Cupei României, ediția 2020-2021. Prima finalistă se va decide între Dinamo și Astra, iar în cea de-a doua semifinală, Universitatea Craiova merge la Viitorul Pandurii.

 

Marți, 11 mai, ora 20:15

Dinamo – Astra, în tur 0-1

 

Miercuri, 12 mai, ora 20:30

Viitorul Pandurii – Universitatea Craiova, în tur 0-3

Etapa s-a încheiat, comentariile continuă. Așa se auzea, pe vremuri, la radio atunci când orice microbist asculta meciurile de fotbal la tranzistor. Așa și la Petrolul, campionatul s-a terminat, însă disputele continuă. Asta pentru că Primăria Ploiești vrea să se implice la echipa-fanion, iar Vivi Răchită să fie reprezentantul ei la club.

Problema este că Răchită vroia, am scris la timpul trecut pentru că între timp acesta a anunțat în mediul online că nu-l mai interesează nici o funcție la Petrolul fiind scârbit de ceea ce se întâmplă, iar eventuala venire a lui Vivi "a speriat" AS Petrolul'52, cea care deține licența pentru Liga 2 și Certificatul de Identitate Sportivă, compania ce susține clubul, dar și pe unii suporteri. Este clar că aceste trei părți nu-l vor pe Vivi pentru că el ar fi schimbat clubul din temelii ceea ce nu este pe placul oamenilor respectivi. Aici poate Răchită trebuia să fie mai diplomat așa cum actualii decidenți ai clubului fanion ar trebui să fie altfel. Cei de la Veolia au spus că vor rămâne doar la stadiul de sponsor, însă este clar că tot ei vor să conducă. Nu ar fi rău mai ales că respectiva companie a asigurat o stabilitate financiară cum nu a mai fost de mult la Petrolul. Însă este clar că după trei ani ratați anumite schimbări trebuiesc făcute, iar clubul să nu mai fie condus după principiul "dezbină și cucerește". În momentele grele apar, ca de fiecare dată, suporterii care își doresc stabilitate și performanță. Atât Uniunea Suporterilor Petroliști cât și Peluza 1 Ilie Oană au dat comunicate decente, coerente, de bun simț în care spun că dialogul poate rezolva problemele la club și acesta să continue în bazele unui proiect de durată. N-ar trebui să dureze mult ca acest dialog să rezolve problemele și rămâne de văzut dacă AGA(Adunarea Generală a Actionarilor) a învățat ceva din acești trei ani pierduți.

Luni, 10 Mai 2021 10:54

Medalii de aur la judo și kempo

Sergiu Anastase (19 ani), judoka la CSM-CFR-CSŞ Ploieşti, a devenit campion național după o finală disputată "în familie". Asta pentru că în lupta pentru primul loc la categoria de greutate „-81 kg”, Sergiu l-a învins pe colegul lui de antrenament de la club, Alexandru Petre (16 ani), care a intrat în posesia titlului de viceampion național.

Echipa antrenată de de Gheorghe Savu (coordonator), Mihai Trandafirescu, Doru Munteanu şi Cosmin Slăveanu a concurat, în perioada 6-9 mai, la Finala Campionatelor Naţionale de Judo pentru Tineret – „U23”, individual şi pe echipe, reuşind să obţină 5 medalii, Pe lângă cea de aur și bronz, au mai fost cucerite altre trei medalii de bronz. Acestea au fost obţinute de Vanessa Tolea (-48 kg) şi Rareş Arsenie (-90 kg). În întrecerea pe echipe s-au înscris 6 formaţii în concursul masculin, judokanii CSM-ului reuşind să obţină medaliile de bronz după o finală mică în care s-au impus cu 3-2 în faţa celor de la Rapid CSŞ 5 Bucureşti.

Colegii de la secţia de Kempo a CSM Ploieşti au participat la Campionatul Naţional de Semi-Kempo pentru Juniori şi Tineret, competiţie organizată de federaţia română de profil, în incinta Centrului Sportiv “Apollo” Bucureşti. Din cei 25 de sportivi pe care antrenorul coordonator Florentin Ghiocel Petrea i-a înscris în competiţie, nu mai puţin de 11 au reuşit să urce pe podium, bilanţul fiind de 3 medalii de aur, 4 de argint şi 4 de bronz, după cum urmează:

– medalii de aur – Flavia Vasilescu (16 ani, -70 kg), Denis Gheorghiu (16 ani, -55 kg) şi Alin Garoseanu (15 ani, -60 kg);

– medalii de argint – Denisa Manu (13 ani, -80 kg), Ştefan Dinu (14 ani, -75 kg), Luis Soare (13 ani, -60 kg) şi Sabin Frăsineanu (12 ani, -35 kg);

– medalii de bronz – Sasha Ilie (10 ani, -30 kg), Florin Păun (13 ani, -70 kg), Edwin Petrea (12 ani, -40 kg) şi Mario Bălăceanu (15 ani, -50 kg).

Următoarea competiţie de anvergură la care elevii lui Ghiocel Petrea vor participa este Campionatul Naţional de Kempo K1, programat luna viitoare. Sursa: csmploiesti.ro

Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti va lupta pentru promovarea în Liga Națională de pe primul loc. Poziția a fost adjudecată datorită ultimului turneu al sezonului regular al Diviziei A, desfășurat la Brazi. CSM-ul a terminat pe primul loc al clasamentului, cu 8 victorii şi o singură înfrângere. Ultimul joc a fost și cel mai greu succesul venin, în ultimele secunde în faţa Universităţii Cluj-Napoca. Băieţii pregătiţi de Ionuţ Ivan şi Robert Munteanu s-au impus, până la urmă, cu 70-68, după o revenire de la 65-59 pentru adversari.

Pentru CSM Ploieşti au jucat: Reynolds (14 puncte), C. Dumitru (2), A. Carabulea (18), V. Negoiţescu (16) şi A. Ene (15, 19 recuperări), pentru ca, pe parcurs, să mai intre şi Al. Neguţ, Od. Iancu, M. Ianuli (4) şi M. Comănescu (1). Cele şase echipe care vor participa la Turneul Final al Ligii I, programat în perioada 2-6 iunie, sunt CSM Ploieşti, CSU Ştiinţa Bucureşti, CSU Târgu Mureş, CS Rapid Bucureşti, CS Agronomia Bucureşti şi BC CSU 2 Sibiu, însă două dintre echipe acestea nu au drept de promovare: CS Universitar Târgu Mureş, din raţiuni legate de CIS-ul pe care evoluează, şi BC CSU 2 Sibiu, deoarece este echipă „satelit”.

Colegele mai mici de la echipa ,,U15" ale clubului ploieștean au încheiat turneul al treilea al sezonului. În competiția găzduită de Arena de Baschet din Bucureşti, baschetbalistele CSM-ului au câștigat două partide și au pierdut una. Fetele pregătite de Loredana Munteanu şi Corina Savu au câştigat 61-42 cu ACS Champions Bucureşti şi 89-40 cu ABC Leii Bucureşti, pentru ca, ultimul joc, să-l piardă, scor 50-54, în faţa favoritei ACS Dan Dacian Bucureşti. CSM Ploieşti încheie sezonul regular cu un bilanţ de 8 victorii şi o singură înfrângere şi se pregăteşte de participarea la Turneul Final al campionatului, programat să se desfăşoare în perioada 18-23 mai. Pentru turneul din Capitală, lotul de jucătoare a fost următorul: Daria Iordăchescu, Daria Tănase, Agnes Zane, Karina Munteanu, Ioana Savu, Olivia Sandu, Cristina Grigore, Natalia Belhamra, Alexia Dedu, Alexia Apostolache, Andreea Dumitru, Sofia Voicu, Nazli Dănilă şi Daria Trican. Sursa:csmploiesti.ro

Eric Maximmilian Niță a fost maxim la ,,Daimon Cup", competiţie internaţională care face parte din Tennis Europe U12 încheiată, astăzi, la Bucureşti. Jucătorul de tenis, legitimat la S&F Tennis Club Păulești, s-a impus în finala turneului în fața unui alt român, David Burac, cu scorul de 6-0, 6-2. Eric a avut o "cumpănă" în sferturile de finală atunci când a trebuit să tragă serios împotriva lui Dragoş Mone pe care l-a învins până la urmă, scor 6-7(5), 7-5, 6-4.

Fiind o întrecere de nivel european aceasta s-a bucurat și de prezența micilor tenismani din Moldova, Luxemburg, Spania, Germania, Ucraina, Marea Britanie și Austria. Ștefan Niță, tatăl și totodată antrenorul lui Eric, a spus că turneul a fost unul foarte echilibrat, puternic, iar juniorul și-a dovedit valoarea și la acest turneu fiind apreciat de ceilalți antrenori, arbitrii și specialiști prezenți pe zgura bucureșteană. Performanța lui Eric vine după ce, recent, acesta a câștigat Selecția Națională U12, organizată de Federația Română de Tenis.

Vineri, 07 Mai 2021 12:05

Readus special pentru Turneul Final

Ca o noutate pentru finalul acestui sezon al Ligii I, în lotul echipei de baschet masculin CSM Ploiești apare Alexandru Neguţ (31 ani, 1.98 m), extremă de forţă ce revine, practic, la CSM Ploieşti, după o pauză de circa un an de zile. El a mai evoluat pentru clubul ploieștean în ediţia trecută a campionatului și astfel a putut fi readus acum pentru a întări lotul CSM-ului, în special în perspectiva Turneului Final al campionatului.

Până la turneul decisiv trupa antrenată de Ionuț Ivan și Robert Munteanu va juca, în acest weekend, pentru ocuparea primului loc al sezonului regular al primei ligi. Ploieștiul va Trupa antrenată de Ionuț Ivan și Robert Munteanu va da bătălia primei poziții împotriva lui CSU Târgu Mureş. Aceasta înfruntarea, dar și celelalte, vor avea loc la Sala Sporturilor din Blejoi deoarece ,,Olimpia" este ocupată cu acţiuni ale loturilor naţionale de volei ale României. Iată programul turneului:

Sâmbătă, ora 12.30, CSU Ploieşti – CSU Cluj-Napoca

Sâmbătă, ora 15.30, CSM Ploieşti – CSU Târgu Mureş

Duminică, ora 12.30, CSU Cluj-Napoca – CSM Ploieşti

Duminică, ora 15.30, CSU Târgu Mureş – CSU Ploieşti

În cazul unui succes, baschetbaliștii Ploieștiului au șansa să aibă un bilanţ similar cu al mureșenilor, șapte victorii și o înfrângere, şi să-i devanseze graţie rezultatului direct. Lotul de jucători cu care se va aborda turneul de la Blejoi este următorul: Joshua Reynolds, Vlad Negoiţescu, Andrei Ene, Ştefan Ianuli, Alin Carabulea, Călin Dumitru, Alexandru Neguţ, Mihai Comănescu, Odysseas Iancu, Alexandru Chirilă, Cristian Velcea, Horia Scărlătescu şi Vlad Oţelea.Sursa:csmploiesti.ro

Pagina 1 din 277

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.