În unele brutării din Prahova angajaţii muncesc fără a fi plătiţi. Este descoperierea făcută de către Inspectorii ITM care au efectuat mai multe controle la brutării din Prahova. Acţiunile de control au fost realizate în perioada 22 – 26.11.2021. Controalele au fost realizate în cadrul Campaniei Națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi verificarea modului în care se respectă dispoziţiile legale în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la angajatorii care îşi desfăşoară activitatea în domeniile fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase – cod CAEN 107 şi comerţul cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie şi produselor zaharoase, în magazine specializate – cod CAEN 4724.

Inspectorii de muncă din compartimentul Relaţii de Muncă au verificat un număr de 40 agenţi economici. În urmare deficienţelor constatate, s-au dispus 21 de măsuri de intrare în legalitate. S-a descoperit că în unele brutării angajaţii muncesc fără a fi plătiţi

Principalele neconformităţi constatate sunt:

– neînmânarea unui exemplar al contractului individual de muncă;

– transmiterea de date eronate în baza de date a Inspecţiei Muncii (REGES);

– încălcarea prevederilor art.119 din Legea nr 53/ 2003, Codul Muncii (lipsa evidenţei zilnice a timpului de lucru cu ora de intrare şi ora de sfârşit a programului);

– neacordarea sporului pentru activitatea prestată în zilele de repaus săptămânal;

– neacordarea drepturilor salariale.

Inspectorii de muncă din cadrul Compartimentului Sănătate şi Securitate în Muncă au verificat 29 agenţi economici, principalele deficienţe constatate fiind:

neacordarea echipamentului individual de protecţie (mănuşi antitermice);
lipsa semnalizării de securitate – zone fierbinţi;
instruire necorespunzătoare;
lipsă evaluare riscuri la toate posturile;
neprezentarea documentelor solicitate de către inspectorii de muncă;
neefectuarea controalelor medicale.
Inspectorii de muncă în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au aplicat sancţiuni contravenţionale şi au dispus măsuri de remediere a deficienţelor.

Acţiunile de control vor continua
Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova va continua acţiunile de verificare şi îndrumare a angajatorilor.

Reamintim că munca nedeclarată şi munca subdeclarată constituie practici nocive, prin consecinţele sociale şi economice grave pe care le produc, printre care amintim: lipsa protecţiei sociale, afectarea dreptului la pensie şi a siguranţei materiale a persoanelor care acceptă să lucreze în lipsa formelor legale sau care acceptă acordarea unui salariu net mai mare decât cel constituit şi evidenţiat în statele de plată a salariilor.

Sondaj Avangarde: Dacă weekend-ul viitor ar avea loc alegeri, PSD ar obține 40%, PNL 17%, AUR 15%, iar USR 11%, potrivit ultimului sondaj Avangarde pe luna noiembrie, efectuat la comanda PSD.

Față de sondajul anterior, efectuat în luna octombrie, AUR a crescut de la 14% la 15%, USR a scăzut de la 13% la 11%, iar PNL a scăzut un procent de la 18% la 17%. PSD și UDMR au staționat.

Potrivit aceleiaşi surse, Alexandru Rafila. Marcel Ciolacu, Gabriela Firea, Mircea Geoană sunt politicienii situaţi pe primele locuri în topul popularităţii, în timp ce Klaus Iohannis, Ludovic Orban, Dacian Cioloş, Florin Cîţu, Nicuşor Dan sunt pe ultimele poziţii. Însă, chiar şi la cei de pe primele poziţii ca procent al opiniilor favorabile, numărul celor care au mai degrabă o părere proastă despre ei este mai mare.

La întrebarea „Ce părere aveți despre următoarele personalități politice?", respondenții au declarat că au o părere bună despre: Alexandru Rafila (37%), Marcel Ciolacu (30%), Gabriela Firea (28%), Mircea Gioană (27%), Emil Boc (27%), Raed Arafat (26%), Nicolae Ciucă (19%), George Simion (19%), Klaus Iohannis (17%), Ludovic Orban (12%), Dacian Cioloș (7%), Florin Cîțu (5%), Nicușor Dan (4%).

Întrebați dacă ar trebuie să aibă loc alegeri anticipate, 58% dintre respondenți au spus că „nu". De asemenea, 82% dintre români consideră că lucrurile în România se îndreaptă către o direcție greșită, iar 50% cred că este nevoie de o reformă administrativ teritorială reală.

Sondajul a fost realizat în perioada 16-24 noiembrie pe 906 subiecți prin metoda interviuri telefonice cu o marjă de eroare de 3,2%.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a declarat luni că este nevoie de o lege a certificatului verde. „Această oscilație sau nehotărâre a unora întârzie acest proces și efectele negative se văd zi de zi", a atras atenția liberalul.

„Noi de dorim urgentarea acestor dezbateri. De altfel, această oscilație sau nehotărâre a unora întârzie acest proces și efectele negative se văd zi de zi. Ne-am dori responsabilitate din partea parlamentarilor pentru a avea o legislație cât mai curând. (...) Avem nevoie de o lege a certificatului verde. Am înțeles că miercuri va fi ședința de guvern la care vor veni cu noi propuneri concrete în legătură cu măsuri pentru rezolvarea crizei sanitare", a spus Stroe.

​Senatoarea Diana Șoșoacă a fost protagonista unui nou episod controversat în plenul Parlamentului. În discursul din timpul ședinței solemne dedicată Constituției, senatoarea a acuzat clasa politică în ansamblu că a călcat în picioare legea fundamentală. La final, Șoșoacă a scos dintr-o trăistuță o botniță pe care și-a pus-o în semn de protest că drepturile și libertățile "au fost anulate" în ultimii doi ani.

"​I-am cerut lui Moș Nicolae să-mi dea un cadou pentru aniversarea Constituției. Este o botniță prin care Constituția, drepturile și libertațile fundamentale au fost anulate de către Parlament, președinte și Guvern și rog reprezentantul CCR să aibă mai mult curaj aşa cum a avut în Decizia 457 din 2020, în care au menţionat să starea de alertă încalcă statul de drept, este creată atificial şi nu există fundament constituţional pentru existenţa acesteia. Trăiască România liberă, trăiască dreptul la liberă exprimare! Jos botnița!", a spus Diana Șoșoacă.

Partidul lui Liviu Dragnea și al lui Codrin Ștefănescu a adoptat o rezoluție oficială intitulată "Nu Certificatului Verde!". Alianța Pentru Patrie este primul partid care se poziționează clar împotriva Certificatului Verde.
„Ne mai lăsăm mult îngenunchiați, manipulați și discriminați?

Certificatul verde este o altă mare nedreptate făcută poporului român! Au profitat de slăbiciunile noastre! Ne-au speriat și ne-au dezbinat!

APP spune un NU hotărât Certificatului verde!

După ce ne-au interzis intrarea la magazin, în instituțiile statului, ce mai urmează?

Ne vor interzice întrarea în biserică? Intrarea în spital? Mersul la serviciu?

Dacă îi lăsăm, în curând ne vor interzice să gândim singuri!

Până unde? Până când? Români, treziți-vă până este prea târziu! Treziți-vă, cât încă nu atârnă niciun jug la gâtul vostru!", transmite APP.

APP a început strângerea de semnături, iar ținta este strângerea a minium 200.000 de semnături.

Inventatorul vaccinului românesc anticoronavirus spune că serurile de pe piață blochează imunitatea naturală și dau dependență. Cercetător în cadrul Oncogen, Virgil Păunescu, spune că imunitatea naturală a organismului e deturnată prin vaccinare, care produce un răspuns prea puternic în corp.

"Am pus o întrebare la ședința Academiei de Științe Medicale și apoi la o întâlnire cu microbiologi și virusologi: care este cantitatea de antigen pe care ți-o administrează vaccinurile de pe piață, care folosesc material genetic? Mi s-a răspuns că scrie pe prospect. Pe prospect scrie cât ADN sau ARN ți se introduce, dar ăla nu este antigenul, ăla intră în celule și începe sinteza de antigen. Și noi nu știm la fiecare individ în parte cât antigen se produce. Asta spuneau și israelienii, că vaccinarea face din individ o bombă cu anticorpi, că stimularea este prea puternică. Și această stimulare puternică duce la o chestiune. Răspunsul imun corect al organismului se face prin imunitate celulară, prin limfocite T citotoxice. De aceea pacienții care trec prin boală în mod normal, în special asimptomaticii, nu ar trebui să mai aibă nicio problemă ani și ani de zile. Dar, în momentul în care tu îi vaccinezi, le-ai schimbat imunitatea, pentru că este o doză foarte mare de antigen care ți se introduce indirect și nu știm cât este.

Astfel, oamenii devin dependenți de vaccin, pentru că nu vor mai reacționa după o asemenea manevră brutală de schimbare a modului în care răspunzi imun, și rămân vulnerabili și dependenți de acest răspuns incorect", susține prof. dr. Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale, conform Național.ro.

Mulți pensionari din România trăiesc în sărăcie, din cauza pensiilor mizere. Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, promite că de la 1 ianuarie 2022, pensia minimă va ajunge la 1.000 de lei, de la 800 de lei cât este în prezent.

Întrebat de unde se vor găsi cele 2 miliarde de euro pentru majorarea pensiilor cu 10%, liderul social-democraților a declarat că vor fi găsite soluţii prin echilibrarea veniturilor.

„Vom găsi soluţii, important e cum îţi echilibrezi veniturile. Noi avem cele mai mici venituri din PIB din Europa. În loc să fim eficienţi în colectarea de venituri, noi în primul rând ne gândim cum îi lăsăm pe oameni să moară de foame. Pensia minimă era 800 de lei, se face 1.000 de lei, deci nu e o extravaganţă.

Două milioane de români sunt în această situaţie. Două milioane, deci părinţii noştri, bunici. Avem pensia de la 1.000 de lei, la 1.600, sunt iarăşi vreo două milioane, 1.800.000 unde se primeşte şi ajutorul de 1.200 de lei pe ianuarie ca să depăşească această iarnă şi inflaţie. Nu se duce pe consum, nu îţi duce inflaţia mai sus. E clar că nu se duce decât pe utilităţi", a afirmat Marcel Ciolacu la Antena 3.

80% din români trăiesc cu o pensie de până în 2.000 de lei
Liderul social-democrat a adăugat că 80 la sută dintre pensionarii români au o pensie de până în 2.000 de lei.

„80% DINTRE ROMÂNI TRĂIESC CU O PENSIE PÂNĂ ÎN 2.000 DE LEI. ÎNTOTDEAUNA CINEVA A APĂRUT ŞI NE-A ÎNVRĂJBIT, CĂ UITE CE FACE PSD-UL, DĂ PENSII. ASTA E REALITATEA, 80% DINTRE PENSIONARII ROMÂNI TRĂIESC CU PÂNĂ ÎN 2.000 DE LEI!" – MARCEL CIOLACU.

Românii au ajuns să mănânce carne de pui cu salmonella, din cauza importurilor masive de carne infestată din Polonia și cu complicitatea autorităților, care nu fac controale la vamă. Mai mult, sunt importatori care recidivează în fiecare lună cu vânzarea de pui polonez cu salmonella, însă nicio interdicție sau nicio sancțiune nu a fost dată până acum.

România a ajuns piața de desfacere pentru toate gunoaiele alimentare din Europa, iar autoritățile nu se sinchisesc să ia nicio măsură împotriva importatorilor, care prosperă cu prețul îmbolnăvirii populației.

În 2021, probabil datorită unei conduceri mai vigilente, ANSVSA a anunțat retragerea a 70 de produse agroalimentare infestate și neconforme. Comparativ, în 2020 au fost retrase 22 de produse, în 2019, 14, în 2018, 20, iar în 2017, doar două produse. Cele mai multe din retragerile de produse din acest an au fost din categoria carne de pasăre și organe de pasăre cu salmonella din Polonia și asta după ce ele au fost vândute masiv și consumate de români.

"Bulgarii sunt mai patrioți și mai deștepți decât noi, au pus medici veterinari în vamă, cum au făcut și ungurii, și le fac controale la produsele agroalimentare. Testul de salmonella durează 5 zile. Păi mai vii tu cu carne în Bulgaria dacă trebuie să stai 5 zile cu carnea în vamă să-ți iasă rezultatele? Nu mai vii. Și uite așa i-au descurajat. Pe când în România îi invită să vină și să vândă ca să ne omoare pe noi. Salmonella este de la igienă, atât din fermă, cât și din abator. Poate veni de la fecalele animalelor sau de la oameni, care nu se spală pe mâini. Noi, la ferme și la abatoare facem teste, atât la angajați, cât și la animale. Noi nu livrăm carnea fără teste de salmonella. Guvernul polonez îi încurajează să producă în orice fel de condiții, iar producătorii polonezi, având probleme cu salmonella, nu mai duc marfa în Germania, Franța sau alte țări, unde sunt controale la vamă, ci o aduc în România, unde nu au nicio interdicție. În plus, nu se iau măsuri după ce se descoperă produse contaminate. Ia să le dea o interdicție pe 5 ani să nu mai vândă în România după ce au fost prinși și să vedeți că nu mai aduc atunci carne cu salmonella. Ai noștri ce fac? Confiscă 5 kg de carne, că restul s-a vândut", ne-a declarat Puiu Ilisei, preşedintele grupului EuroAvi.

Produse congelate, periculoase pentru sănătate
Supermarketul Penny a anunțat în 2 decembrie 2021 că cei care au cumpărat ficat de pui congelat din Polonia trebuie să-l aducă înapoi, deoarece este infestat cu salmonella enteritidis. "Vă informăm ca societatea Copanex SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produsului. Se recomandă persoanelor care au achiziționat produsul să nu îl consume, ci să îl distrugă sau să îl aducă înapoi în oricare magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal", se arată în alerta de pe site-ul ANSVSA.

Produsul a fost congelat în 19 august 2021 și nu se știe câți români l-au consumat până la data de 2 decembrie. Tot Penny anunțase în 27 noiembrie 2021 retragerea pipotelor de pui congelate din Polonia, depistate cu salmonella, importate și ambalate de aceeași societate Copanex. Carrefour România a retras și ea din 42 de magazine pipote de pui cu salmonella din Polonia, în data de 17 noiembrie 2021, de la același importator Copanex. În plus, în anunțul de retragere a produselor, Carrefour atrage atenția că salmonella poate provoca afecțiuni grave stomacale sau intestinale (salmoneloza).

Bacteria, depistată și la Metro
În 20 noiembrie 2021 chiar și cele 19 magazine Metro au fost nevoite să anunțe retragerea produselor cu denumirea "pulpe pui superioare cu spate, congelate", importate de la firma poloneză Superdrob. În 22 noiembrie și SC Gama Veste Trade SRL Arad a fost obligată să retragă din magazine pulpele întregi cu o porțiune de spate atașată, produse de Cedrob din Polonia și infestate cu salmonella.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a vorbit duminică seara despre crearea unei companii naţionale care să permită ţării să devină independentă din punct de vedere energetic.


Întrebat ce rezerve sunt pentru ca românii să treacă iarna, având în vedere criza de pe piaţa de energie, Marcel Ciolacu a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei sunt invitaţi şi miniştrii Energiei şi Finanţelor şi că va avea loc o discuţie şi pe această temă.


„Sunt doi invitaţi mâine (luni – nr.), la coaliţie, este ministrul Energiei şi ministrul Finanţelor, să discutăm aceste lucruri şi să învăţăm din aceste crize. E o criză mondială, e adevărat, gestionată mai prost până acum, în România", a afirmat Marcel Ciolacu, duminică seara, la Antena 3.


„Cred că e momentul, cu o asemenea forţă politică, să creăm o companie serioasă care să producă şi verde şi nuclear şi pe cărbuni şi gaze, o companie naţională astfel încât în 3-5 ani România să devină independentă energetic. Am vorbit cu specialiştii şi este abordarea corectă, dacă vrei să influenţezi. Ne-a arătat această criză", a mai declarat Ciolacu.

Pavel Babkin, designer-arhitect al crematoriului din Novosibirsk, a spus că conceptul a apărut cu mult timp în urmă.

„În 2012, am brevetat ideea unui monument digital. Această idee a venit pentru că mama tatălui meu, bunica mea, a murit când tatăl meu avea 10 ani. Își amintește doar câteva fragmente cu ea. Sentimentul de stingere a memoriei m-a condus la această idee”, a explicat Marsel Mukhametshin.

Tatăl său a murit în 2018. Inginerul i-a ridicat un monument digital. Mukhametshin și-a prezentat propriul concept la Ekaterinburg, la expoziție. Pavel Babkin a explicat că tehnologiile digitale sunt omniprezente și, prin urmare, au un impact asupra culturii înmormântării.

Павел Бабкин и Марсель Мухаметшин устанавливают памятник
Марсель запатентовал свою идею
На памятнике установлен цифровой монитор

Pagina 1 din 5154

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.