Botezul noului Petrolul!

Publicat in Sport 27 Iulie 2016 3455 ori
Google+ WhatsApp

În această zi, imediat după prânz, la sala de conferințe a stadionului “Ilie Oană”, a avut loc o conferință de presă la care au participat realizatorii proiectului Petrolul ’52, președintele de onoare, Mircea Dridea, președintele grupării, Cristi Vlad și antrenorul Octavian Grigore. Alături de aceștia, la pupitru, a luat loc și Florin Goruneanu, patronul firmei Irimat Cons, susținătorul echipei Petrosport, trupă înscrisă la Liga B Prahova și care se constituie a fi principala sursă de alimentare cu fotbaliști de valoare a noii echipe Petrolul ’52.

Primul care a vorbit a fost Mircea Dridea. Acesta a spus: ”Prin ceea ce facem, noi doar generăm premisele pentru adevăratul Petrolul. Aici suntem cu toții prieteni, indiferent de vârstă, și la 20, și la 40 și, iată, eu, la 80 de ani! Văd că se tot pune pe tapet problema finanțării. În primă fază, la Liga A Prahova, nu ar trebui să fie o problemă prea mare. Uitați, eu și soția avem pensii, cumulate, de 2300 de lei. Așadar, îmi permit să dau în următorul an câte 100 de euro, lunar, pentru Petrolul. Total 1200 euro! Ori 100 astfel de oameni? 120.000 de euro, consider sufucienți bani pentru acest nivel! Sunt destui astfel de iubitori ai echipei, în oraș și în județ, care să facă asta! Personal, voi preda toate documentele care au depins de noi, să trecem totul în sarcina lui Cristi Vlad şi cred că el se va achita foarte bine. Vrem o echipă, dacă se poate, fără imixtiuni politice. Asta nu înseamnă că politicienii nu sunt doriţi alături de noi”, a declarat Mircea Dridea.

A urmat președintele Cristi Vlad: ”Cu toate că am mai fost în această ipostază sunt mai emoționat ca niciodată aflându-mă în această postură și sunt onorat de încrederea pe care mi-au arătat-o suporterii, alegându-mă să-i reprezint. Am mare încredere în ceea ce vrem să facem și, chiar dacă acum suntem ca un bebeluș înfășat, sunt sigur că vom crește repede și, ulterior, reveni acolo unde ne este locul. Pot să vă asigur că va fi transparență totală la club, că vrem să facem un sistem piramidal în fotbalul prahovean, cu Petrolul în vârful piramidei, cu ceilalți oameni de fotbal aproape de noi, propunând jucători sau soluții pentru bunul mers al Petrolului. Vom miza pe ideea că Petrolul trebuie să fie reprezentată de prahoveni și fiți sigur că orice copil care joacă fotbal la Văleni sau în alte locuri din județ poate spera că va ajunge la Petrolul. Și mai e un lucru clar: nu vrem să facem lucrurile în stil amator, ci profesionist, încă de la început, pentru că numele de Petrolul onorează, dar și obligă! Mă întrebați dacă voi juca și eu... Fizic, la nivelul acesta cred că aş mai putea. Dacă antrenorul va decide că e nevoie de mine, atunci sunt pregătit să joc! Cât privește latura financiară, purtăm discuţii cu oameni de afaceri, avem promisiuni! Dar pentru asta suntem aici, luptăm de dimineaţă până seara şi sunt convins că vom reuşi. Am făcut o adresă către primărie prin care solicităm încredinţarea mărcii şi a siglei, speranţa noastră fiind că decizia se va lua cât mai repede! Vom începe ca Petrolul ’52, dacă nu se va putea altfel! Un subiect aparte, deloc ultimul, este cel legat de suporteri. Ei au fost un pol al acestei echipe, iar un prim pas va fi să emitem carduri la o anumită sumă, prin care ei să vină cât mai aproape de noi. Vor fi niște carduri de acces comune, gen abonamente, la un preț de 105 lei tot sezonul și GOLDEN CARDURI, pentru cei care sunt mai cu dare de mână. Fanii vor avea reduceri la materiale promoţionale. Totul va fi extrem de transparent. Vrem să creăm un nou Petrolul, care să aparţină tuturor, iar pentru asta avem nevoie de sprijin. Referitor la copii, încercăm varianta cu CSM Ploieşti, cu menţiunea că vom face un act adiţional prin care se va specifica clar că ei vor fi crescuţi pentru Petrolul. Trebuie să salvăm într-un fel situaţia, că ne sună părinţii, că nu ştiu ce să facă! E un moment important pentru oraş şi trebuie ca toate forţele să se unească. E păcat să pierdem copiii. Am primit acord de transfer de la Voluntari pentru un copil şi i l-am rupt în faţă! Cum, am ajuns să mă lupt cu Voluntari pentru un copil crescut de mine?"” a conchis Cristi Vlad.

Provocat de întrebările încrucișate a urmat și Tavi Grigore: „În adresă avem solicitare pentru a juca pe stadionul <<Ilie Oană>>, iar ca teren de antrenament... vom vedea. Avem, momentan, variante la Valea Călugărească și Chiţorani, unde sunt petrolişti care ne-au transmis că ne putem antrena acolo. Sper ca reunirea să o facem cât mai repede, pentru că timpul trece şi mai sunt două săptămâni până la începutul campionatului. Avem schiţat un lot, ne vom baza pe juniori crescuţi la Centrul de Copii şi juniori, născuţi 97-98, care pot face faţă la acest nivel şi care vor avea şansa lor, plus o serie de jucători experimentaţi la acest nivel. În privința staff-ului tehnic, lucrurile sunt cât se poate de clare: eu voi fi antrenor principal, Nae Constantin, antrenor secund, iar Gheorghe Liliac, antrenor cu portarii.Proiectul trebuie susţinut pe etape. Oricât de mulţi bani ai avea iniţial, nu ai certitudinea că poţi asigura promovările în lanţ. Ne dorim cu toţii ca lucrurile să meargă foarte bine, dar nu putem face un caz dintr-un buget iniţial. Suma avansată de cineva, 350.000 de euro, e o chestie utopică, dar pas cu pas vom găsi resurse, pentru că avem oameni, firme, societăţi care să sprijine proiectul. În plus, printre suporteri am găsit oameni dispuşi să bată din uşă în uşă ca să ne asigure un anumit gen de sponsorizare. Ne-am structurat cu un staff şi un lot, există o listă cu jucători care pot face obiectul, bazată pe jucători tineri care aparţin clubului Petrolul, 8-9, şi o listă de jucători care provin de la echipele din judeţ şi pe care i-am urmărit şi în calitate de observator AJF. Am făcut propuneri şi sper să găsim înţelegere la echipele de care aparţin pentru a dezvolta o colaborare. Atâta timp cât ne propunem performanţă, promovarea, şi niciuna dintre echipele de anul trecut nu şi-a dorit promovarea, ar trebui să găsim înţelegere. Vrem să reînviem spiritul de competiţie la nivel judeţean, ca orice copil să creadă că poate ajunge la Petrolul Ploieşti, să facă parte din ce vom putea numi o selecţionată a judeţului. Trebuie să avem puţiună înţelegere şi răbdare. Nu putem aduna o echipă ideală, dar putem să formăm o echipă la care selecţia va fi permanentă! Uşa rămâne deschisă pentru toți cei care cred că vor putea face parte din echipă. Proiectul va fi îmbunătăţit permanent. Probabil vom amâna prima etapă de campionat, pentru că vine prea repede” a încheiat Grigore.

Pentru că există solicitări în acest sens, va fi creat un cont PayPal, pentru ca “petroliștii” din afara țării să poată ajuta financiar echipa. Deocamdată, noul Petrolul a deschis cont la Alpha Bank, cei care doresc să ajute echipa având provocarea la dispoziție : 317181223533917117-RON.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.