Del Bosque a anunţat că renunţă la naţionala Spaniei

Publicat in Sport 01 Iulie 2016 1232 ori
Google+ WhatsApp
Del Bosque a anunţat că renunţă la naţionala Spaniei
Del Bosque a anunţat că renunţă la naţionala Spaniei

Selecţionerul naţionalei Spaniei, Vicente del Bosque, în vârstă de 65 de ani, a anunţat că nu are nicio intenţie să mai rămână pe banca tehnică a primei reprezentative după ce contractul actual îi va expira, şi vrea să se retragă din fotbal, a anunţat cotidianul spaniol AS.

După ce la ultimele două turnee finale Spania nu a făcut o figură frumoasă, cum îşi obişnuise fanii, selecţionerul Vicente del Bosque a anunţat că va renunţa la funcţia pe care o ocupă după ce îi va expira contractul, scadent la data de 31 iulie. Spania a fost eliminată încă din faza grupelor de la Campionatul Mondial din Brazilia, în 2014, iar la Euro 2016 a ieşit din faza optimilor de finală, fiind eliminată de Italia.

"Intenţionez să-mi termin contractul actual, ce expiră 31 iulie, apoi nu am nicio intenţie să mai continui ca antrenor al Spaniei. Vreau să părăsesc fotbalul european, dar o voi face discret. Nu am niciun dubiu asupra viitorului meu. Nu voi mai continua meseria de antrenor", a spus Del Bosque.

Antrenorul de 65 de ani a comentat şi posibilele variante de înlocuire a sa. "Preşedintele federaţiei, Angel Maria Villar, are întotdeauna mână bună în ceea ce priveşte alegerea antrenorilor. Acolo sunt nişte oameni foarte educaţi. Nu voi mai continua pe bancă, o să părăsesc fotbalul, dar voi ajuta dacă mi se va cere", a conchis Vicente del Bosque.

Vicente del Bosque a fost selecţionerul naţionalei Spaniei încă din vara anului 2008, atunci când l-a înlocuit pe regretatul Luis Aragones. Contractul său cu Federaţia Spaniolă de Fotbal va expira pe 31 iulie 2016.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.