Dumitru Dragomir, șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani!

Publicat in Sport 23 Iunie 2016 1604 ori
Google+ WhatsApp
Dumitru Dragomir, șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani!
Dumitru Dragomir, șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală și spălare de bani!

Dumitru Dragomir a fost condamnat, în primă instanță, la șapte ani de închisoare cu executare în dosarul în care era cercetat pentru spălare de bani. Decizia nu este definitivă. Este a doua condamnare a fostului șef al Ligii Profesioniste de Fotbal, după cea în care a primit trei ani cu suspendare în dosarul dezafilierii echipei Universitatea Craiova. 

Dosarul a fost trimis judecătorilor Tribunalului București în urmă cu doi ani, un dosar în care fostul președinte al LPF este acuzat de evaziune fiscală și spălare de bani. Este vorba de sume provenite din vânzarea drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I.

Prejudiciul estimat de procurori se ridică la mai mult de cinci milioane de euro. Hotărârea condamnării la șapte ani cu executare vine la doar două săptămâni de la o altă condamnare, aflată tot în primă instanță, de trei ani cu suspendare în dosarul dezafilierii Universității Craiova. 

Instanța a decis obligarea lui Dumitru Dragomir la plata de despăgubiri de peste 1,3 milioane lei în solidar cu alți doi inculpați, precum și la plata a peste 12,1 milioane lei în solidar aceștia dar și cu LPF. De asemenea, Tribunalul București a menținut toate sechestrele și măsurile asiguratorii luate în cauză.

Dumitru Dragomir a fost trimis în judecată în noiembrie 2014, sub control judiciar, pentru evaziune fiscală, delapidare, complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani - infracțiuni ce ar fi avut drept urmare și diminuarea corelativă a patrimoniului Ligii cu suma de aproximativ 2,8 milioane de euro.

Împreună cu Dumitru Dragomir au fost trimise în judecată alte 42 de persoane de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

sursa: digi24

  

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.