Juniorii “C” ai Petrolului, locul trei pe țară!

Publicat in Sport 13 Iunie 2016 1439 ori
Google+ WhatsApp
Juniorii “C” ai Petrolului, locul trei pe țară!
Juniorii “C” ai Petrolului, locul trei pe țară!

Grupa de Juniori „C” (an de naştere 2001) a FC Petrolul Ploieşti a ratat de puţin calificarea în marea finală a Campionatului Naţional, după ce a ocupat poziţia secundă în turneul semifinal desfăşurat la Vaslui.

Puştii pregătiţi de către Iulian Cojocaru au pierdut meciul de debut, 0-2 cu Dinamo Bucureşti, după o partidă în care au ratat, însă, foarte mult, impresia generală fiind aceea a unui rezultat neconform cu modul în care s-au derulat ostilităţile pe teren. Apoi, „galben-albaştrii” au trecut cu 3-0 de Oţelul Galaţi, prin golurile marcate de către Florin Nicolae, Ianis Stoica şi Mihai Niţescu, pentru ca, în ultimul joc, să câştige cu scorul de 1-0 în faţa gazdei turneului, Sporting Club Vaslui, în fapt campiona en-titre a acestei categorii de vârstă. Întâlnirea a fost decisă de reuşita de senzaţie a lui Mihai Niţescu, un şut de la 40 de metri direct în vinclul porţii adverse, fotbalistul petrolist fiind desemnat, de altfel, drept cel mai bun jucător al turneului.

Finalmente, Petrolul a terminat pe poziţia secundă în grupa câştigată de Dinamo, bucureştenii urmând să dispute, mâine, finala Campionatului Naţional, cu FC Ardealul Cluj. Finala pentru medaliile de bronz nu a fost organizată, dar FC Petrolul a terminat pe locul trei această ediţie a Campionatului Naţional, cu acelaşi număr de puncte, însă având un golaveraj mai bun, decât echipa de pe locul doi din celălalt turneu semifinal, AS FC Interstar Sibiu. O performanţă excelentă pentru o generaţie obişnuită cu rezultatele foarte bune, după ce în urmă cu trei ani disputa finala Campionatului Naţional rezervat Juniorilor „E”, obţinând, totodată, în şapte ani, 35 de trofee la competiţiile disputate în ţară sau în străinătate.

Iată lotul pe care l-a avut la dispoziţie Iulian Cojocaru la turneul semifinal de la Vaslui: Arthur Roman, Eduard Şerban, Mihai Amariei, Octavian Badiu, Ovidiu Costache, Costin Voicu, Enrico Stancu, Ionuţ Ilie, Iulian Drăgoi, Mihai Niţescu, Robert Rândaşu, Darius Dumitru, Matei Goroneanu, Andrei Gătej, Rareş Braşov, Răzvan Oprea, George Dumitrache, Alexandru Cojanu, Florin Nicolae, Mario Bratu, Ianis Stoica, Fabian Sotir şi Mihai Constantinescu.

sursa: fcpetrolul

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.