Faza finală a Cupei României la handbal feminin nu se va mai disputa la Baia Mare!

Publicat in Sport 04 Mai 2016 1082 ori
Google+ WhatsApp
Faza finală a Cupei României la handbal feminin nu se va mai disputa la Baia Mare!
Faza finală a Cupei României la handbal feminin nu se va mai disputa la Baia Mare!

Turneul Final Four al Cupei României la handbal feminin, programat în 19-20 mai, nu se va mai desfăşura în Baia Mare, conform unui anunţ oficial făcut de Federaţia Română de Handbal.

"Federatia Română de Handbal a luat act de Adresa nr. 18479/03.05.’16, prin care Primăria Municipiului Baia Mare își declină oferta de a organiza faza finală a Cupei Romaniei – feminin (Final Four) din motive obiective. În aceste condiții Federația își rezervă dreptul de a organiza Final Four într-o altă locație care va fi anunțată în timp util, în conformitate cu Regulamentul de Organizare și Desfășurare a Cupei României", se specifică în comunicatul FRH.

Această situaţie de fapt era oarecum previzibilă după ce primarul localităţii, Cătălin Cherecheş, a primit un mandat de arestare pentru 30 de zile. Edilul-şef din Baia Mare garantase organizarea întrecerii inclusiv cu o fundaţie, care ar fi preluat o parte din costuri.

În condiţiile în care o nouă licitaţie nu va mai avea loc, turneul Final 4 se va desfăşura pe un teren neutru, cluburile urmând să-şi suporte transportul şi cazarea. Miercuri, 4 mai, la sediul FRH va avea loc tragerea la sorţi a sferturilor de finală, fază în care au acces CSM Bucureşti, HCM Baia Mare, Dunărea Brăila, HCM Roman, SCM Craiova, HC Zalău, Rapid Bucureşti şi Unirea Slobozia.

În 2015, HCM Baia Mare a câştigat pentru al treilea an consecutiv Cupa României, după ce s-a impus cu 18-17 în finala cu CSM Bucureşti. Golul victoriei a fost marcat cu 9 secunde înainte de final, de Valentina Ardean Elisei, dintr-o aruncare de la 7 metri. Extrema stângă a marcat 7 goluri, fiind şi cea mai bună jucătoare a finalei.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.