Messi, cel mai bine plătit fotbalist din lume în 2015!

Publicat in Sport 12 Aprilie 2016 1963 ori
Google+ WhatsApp
Messi, cel mai bine plătit fotbalist din lume în 2015!
Messi, cel mai bine plătit fotbalist din lume în 2015!

Argentinianul Lionel Messi, atacantul echipei spaniole FC Barcelona, se află pe primul loc în clasamentul celor mai bine plătiţi jucători de fotbal din lume în 2015, cu venituri de 74 de milioane de euro, conform France Football.

Lionel Messi a câştigat 3 trofee în 2015 şi a primit al cincilea Balon de Aur din carieră. În vârstă de 28 de ani, Lionel a înscris 449 de goluri pentru Barcelona în 523 de apariţii. Pentru echipa naţională a Argentinei, Messi a bifat 108 selecţii şi 50 de goluri.

Messi îi devansează în continuare pe Cristiano Ronaldo (Real Madrid, 67,4 milioane de euro, în creştere cu 13,4 milioane) şi pe Neymar (Barcelona, 43,5 milioane de euro, în creştere cu 7 milioane de euro). Acest clasament este neschimbat pentru al treilea an consecutiv.

France Football a luat în calcul salariile brute, înainte de cotizaţiile sociale şi de impozite, precum şi primele de meci, contractele de publicitate şi primele de instalare.

Echipa franceză Paris Saint-Germain, considerată una dintre cele mai bogate echipe din Europa, are 14 jucători în top 20 cei mai bine plătiţi fotbalişti, iar Angel di Maria a avut cel mai mare salariu din Ligue 1, 24 de milioane de euro. Mijlocaşul argentinian este urmat de Thiago Silva şi Zlatan Ibrahimovic.

Sursa a dezvăluit şi salariile antrenorilor de fotbal în ultimele 12 luni, iar Jose Mourinho, concediat de către echipa engleză Chelsea Londra în decembrie 2015, rămâne cel mai plătit tehnician, cu 24 de milioane de euro.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.