La Giurgiu n-a fost loc pentru surprize!

Publicat in Sport 12 Decembrie 2015 Actualizat: 13 Decembrie 2015 1192 ori
Google+ WhatsApp
La Giurgiu n-a fost loc pentru surprize!
La Giurgiu n-a fost loc pentru surprize!

“Să încercăm, prin prestaţia din teren, să aducem un echilibru în acest dezechilibru aparent pe hârtie”, spunea Mihai Stoichiţă înaintea meciului de pe terenul liderului la zi al ierarhiei Ligii I Orange, dar planul tehnicianului “galben-albaştrilor” n-a ţinut, din păcate, decât până la jumătatea primei reprize. Astra s-a impus cu 3-1, prin golurile lui Alibec, Budescu şi Niculae, în vreme ce pentru ploieşteni a înscris Ropotan.

Petrolul a început jocul cu curaj, a încercat să-şi ţină adversara cât mai departe de propriul careu, iar lui Marinescu i-a revenit misiunea de a ameninţa poarta adversă, cu două şuturi bune (min. 13 şi 15), la ambele balonul ocolind de puţin buturile lui Silviu Lung Jr.

A fost suficientă, însă, o primă neatenţie în defensivă, atunci când Benga l-a scăpat din marcaj pe Alibec (21), pentru ca vârful gazdelor să speculeze prompt, lăsându-l fără replică pe Pecanha cu un şut din unghi, iar Astra a preluat astfel, oarecum împotriva cursului jocului, controlul pe tabela de marcaj.

Până la pauză, giurgiuvenii au încercat să profite de degringolada ce a părut să se instaleze în tabăra ploieşteană, iar Florea (25) a fost la câţiva centimetri de golul desprinderii, dar şi Petrolul a căutat să revină pe tabelă, însă “bomba” lui Zoubir (31) l-a găsit la post pe Lung Jr.

Cam la fel au decurs ostilităţile şi în debutul părţii secunde, cu o echipă a Petrolului mai prezentă în jumătatea adversă, dar fără să creeze pericol real la poarta lui Lung, şi cu Astra aşteptând să profite de un contraatac prin care să închidă, practic, jocul. Ocazii au fost, şi de o parte şi de cealaltă, dar Budescu (51) şi Enache (77), sau Zoubir (63, 77 şi 78) n-au reuşit să găsească drumul spre gol. A făcut-o, până la urmă, Budescu (82), cu un şut din lateral dreapta, la colţul scurt, iar din acel moment soarta partidei era ca şi decisă. Şi asta chiar dacă Ropotan (85), cu un şut de la 20 de metri, a redus din handicap şi a reaprins speranţele, dar, în ultimul minut, Daniel Niculae a înscris din faţa porţii, încheind definitiv conturile.

Petrolul termină, astfel, anul fără să fi reuşit să câştige în deplasare în acest sezon, iar duminica viitoare, de la ora 18:00, va susţine ultimul joc înainte de vacanţă, cu ASA Tg. Mureş.

Casetă

Astra Giurgiu – FC Petrolul Ploieşti 3-1 (1-0)

Marcator: Alibec (21), Budescu (82), Niculae (89)/Ropotan (85).

Astra: Lung Jr. – Pedro Miguel, Geraldo Alves, Dandea, Junior Morais – Lovin (81 Oros), Boldrin (68 Al. Ioniţă) – Enache, Budescu (cpt), Florea (73 D. Niculae) – Alibec. Antrenor: Marius Şumudică.

Petrolul: Pecanha – Tudose, Benga, Genev, Faug-Porret – Ropotan (cpt), Bucşa – Nepomuceno, Marinescu (70 Milinceanu), Zoubir – Tamuz (83 Lemnaru). Antrenor: Mihai Stoichiţă.

Au arbitrat: Robert Dumitru (Sf. Gheorghe) – Stelian Slabu (Bucureşti) şi Bucsi Imre Laszlo (Sf. Gheorghe). Arbitru de rezervă: Ionuţ Coza (Ilfov).

Observatori: Dan Berbecaru (Rm. Vâlcea) şi Aurel Beldeanu (Craiova).

sursa: fcpetrolul

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.