Ce riscă Dinamo după scandările xenofobe

Publicat in Sport 04 Decembrie 2015 1175 ori
Google+ WhatsApp
Ce riscă Dinamo după scandările xenofobe
Ce riscă Dinamo după scandările xenofobe

Meciul Dinamo-CSMS Iași, de aseară, din etapa cu numărul 20 din Liga 1, a fost oprit timp de 10 minute, din cauza scandărilor xenofobe ale galeriei gazdelor. Conform regulamentului disciplinar, la articolul 54, echipa din Ștefan cel Mare riscă acum o amendă cuprinsă între 5.000 și 70.000 de lei, plus un meci fără spectatori pe propriul teren, în urma scandărilor fanilor săi.

Scandările anti-maghiare de pe arena din Ștefan cel Mare vin la trei zile după ce Beke Istvan, un presupus terorist membru al mișcării maghiare ”64 de Comitate”, a fost arestat de Ziua Națională a României, bănuit fiind de intenția de a comite un atentat cu o bombă artizanală la Târgu Secuiesc.

Nu este însă o noutate. Atât românii, cât și maghiarii, au fost amendați în dese rânduri în ambele campionate, pentru scandări xenofobe la adresa vecinilor. Ultima oară, în luna septembrie, înainte de meciul Ungaria-România, din preliminariile Euro 2016, șase echipe din campionatul maghiar au fost amendate cu un total de 3,2 milioane de forinți (aproximativ 45.000 de lei) pentru scandări ale fanilor acestora împotriva românilor.

Videoton, Debrecen, MTK, Diosgyor, Ujpest și Honved au fost echipele amendate atunci cu sume cuprinse între 50.000 și 500.000 de forinți.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.