Constantin Donald: “Petrolul a apelat la un contract simulat!” (exclusiv)

Publicat in Sport 02 Decembrie 2015 1869 ori
Google+ WhatsApp
Constantin Donald: “Petrolul a apelat la un contract simulat!” (exclusiv)
Constantin Donald: “Petrolul a apelat la un contract simulat!” (exclusiv)

Cum, deja, se cunoaște, SGU Ploiești a refuzat astăzi să mai închirieze stadionul Ilie Oană către RGL Oil, firmă reprezentată de către omul de afaceri Lucian Rădulescu.

La scurt timp, oficialii Petrolului au postat pe site-ul clubului un comunicat prin care prezintă punctul de vedere al entității care joacă pe stadionul “Ilie Oană”. Și care sună așa:

“Deşi n-ar fi trebuit să se pună, vreun moment, problema locului disputării partidei de campionat dintre FC Petrolul Ploieşti şi Dinamo Bucureşti, stadionul “Ilie Oană” fiind, în mod traditional, casa echipei noastre, din păcate lucrurile nu sunt deloc lămurite la acest moment.

Concret, reprezentanţii firmei RGL Oil au solicitat SGU Ploieşti, societate care are drept acţionar Consiliul Local Ploieşti, închirierea arenei “Ilie Oană”, urmând ca, la fel cum s-a procedat şi la finalul săptămânii trecute, stadionul să fie folosit gratuit de către FC Petrolul Ploieşti pentru organizarea întâlnirii cu Dinamo, iar intrarea spectatorilor la acest meci să fie liberă.

Fără să justifice, însă, în vreun fel, conducerea SGU Ploieşti a refuzat cererea depusă de către domnul Lucian Rădulescu, reprezentantul RGL Oil. Ne întrebăm, acum, care sunt motivele pentru care SGU Ploieşti îi împiedică pe suporterii petrolişti să asiste gratuit la partida cu Dinamo şi cum îşi permite conducerea SGU să priveze bugetul local de suma de 3600 de euro, contravaloarea chiriei pentru jocul de luni? Oare ar fi normal ca FC Petrolul să fie trimisă în pribegie, să închirieze o altă arenă şi să contribuie la bugetul unei alte municipalităţi, de exemplu Cluj Napoca, în loc să-şi dispute meciurile în propria casă, pe stadionul construit din banii ploieştenilor, pentru echipa ploieştenilor?

Să sperăm că, până la urmă, SGU Ploieşti va realiza faptul că, prin interzicerea echipei Petrolul Ploieşti pe “Ilie Oană”, nu face un rău numai clubului, ci şi ploieştenilor, cei care, cu siguranţă, îşi doresc să vadă echipa favorită evoluând la Ploieşti şi nu pe un alt stadion din ţară”.

La scurtă vreme după cele postate pe site-ul oficial, Ph-online a reușit să-l contacteze pe Constantin Donald, directorul general al SGU Ploiești, oficialul firmei pendinte de Primăria Ploiești declarând următoarele: “Nu știu care sunt rațiunile pentru care se prelungește aceasă telenovelă! SC Petrolul are să plătească, numai în acest an și după evaluarea judiciară, suma de 500.000 de lei, bani care îi așteptăm și noi ca orice societate comercială! Numai că, la fel ca și sumele anterioare, și aceasta se vrea a fi uitată iar tensiunea aplicată la acest moment are darul de a ne decredibiliza, complet inutil! Observ că, deja, noi suntem de vină pentru că Petrolul nu va mai avea drept de joc pe “”Ilie Oană și nu cei care conduc echipa la acest moment! Se vrea un subterfugiu ieftin, acel contract simulat prin care plățile către SGU să fie făcute printr-un alt partener la o sumă mult diminuată celei din contractul stabilit de către administratorul judiciar. Este o formă complet ridicolă iar noi nu vom cădea într-o astfel de capcană! Personal, sunt ultimul care își dorește ca Petrolul să plece din oraș dar nici să fim călcați în picioare și discreditați, zi de zi, nu mai vrem să fim!” a încheiat oficialul de la SGU.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.