Contractul Petrolului pentru închirierea stadionului "Ilie Oană", reziliat din cauza datoriilor!

Publicat in Sport 25 Noiembrie 2015 1503 ori
Google+ WhatsApp
Contractul Petrolului pentru închirierea stadionului "Ilie Oană", reziliat din cauza datoriilor!
Contractul Petrolului pentru închirierea stadionului "Ilie Oană", reziliat din cauza datoriilor!

Contractul pe care FC Petrolul Ploieşti îl avea cu o societate a Consiliului Local Ploieşti pentru închirierea stadionului 'Ilie Oană' a fost reziliat, azi, de administratorul arenei, motivul invocat fiind datoriile mari acumulate de club.

Directorul SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) SRL Ploieşti, societate care administrează stadionul Ilie Oană”, Donald Constantin, a declarat presei, că, din cauza datoriilor mari acumulate de FC Petrolul Ploieşti, s-a decis rezilierea contractului de închiriere a arenei, care data din cursul anului 2013, astfel că, deocamdată, reprezentanţii clubului nu pot folosi în acest moment nici stadionul "Ilie Oană" şi nici spaţiile în care funcţionau birourile!

"S-a reziliat contractul cu FC Petrolul din cauza acumulărilor de datorii, aici mă refer la datorii noi imediat după intrarea în insolvenţă. (...) avem şi din partea lor o cerere înaintată către SGU pe data de 13 a zecea (n.r.- 13 octombrie), în care şi dânşii vor să se rezilieze contractul. (...) Conform deciziilor luate, nu ar mai avea voie să intre nu numai pe stadion, nici în spaţiile închiriate, unde sunt birourile în momentul de faţă", a declarat Constantin.

El a arătat că, în cursul acestui an, FC Petrolul Ploieşti a înregistrat datorii de peste 500.000 de lei, reprezentând chirii pe spaţii, dar şi pe evenimentele sportive, din care suma de 380.000 lei a fost scadentă, însă nu a fost plătită până în cursul zilei de miercuri, care era data limită a scadenţei.

De asemenea, Petrolul Ploieşti are şi datorii mai vechi către SGU, în valoare de 1,4 milioane lei, acumulate în cursul anului trecut.

Donald Constantin a precizat că Petrolul Ploieşti plătea 13.000 euro fără TVA pe eveniment şi chirie separată la spaţiile pentru birouri.

În condiţiile actuale, SGU Ploieşti a cerut Consiliului Local Ploieşti să preia în administrare stadionul Ilie Oană”, întrucât nu îşi mai permite să suporte costurile pentru întreţinerea lui.

"Am făcut o adresă către primărie prin care le-am adus la cunoştinţă situaţia stadionului, a acelora cu care am avut relaţii contractuale, momentan nu mai facem faţă cheltuielilor pentru că suntem obligaţi să întreţinem acest stadion care nu mai are obiectul de activitate în momentul de faţă", a spus directorul SGU Ploieşti.

Încercând să aflăm un punct de vedere din partea oficialilor echipei ne-am trezit vorbind, ca de obicei, cu roboții telefoanelor...

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.