Dinamo nu are dreptul să joace în cupele europene!

Publicat in Sport 30 Septembrie 2015 1293 ori
Google+ WhatsApp
Dinamo nu are dreptul să joace în cupele europene!
Dinamo nu are dreptul să joace în cupele europene!

Dinamo a ieşit din insolvenţă şi speră să poată primi dreptul de a participa în ediţia viitoare a cupelor europene. Finanţatorul Ionuţ Negoiţă crede că există "50% şanse" ca gruparea din Ştefan cel Mare să poată juca în Europa în sezonul următor, dar preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, îl contrazice.

"Regulamentul de licenţiere spune că echipa trebuie să fi ieşit din insolvenţă cu 12 luni înainte de începutul competiţiilor europene. În momentul de faţă nu am primit nicio înştiinţare de la UEFA că s-a schimbat acest lucru", a explicat Burleanu.

În acelaşi timp, preşedintele FRF le-a răspuns oficialilor de la CFR Cluj, care speră în continuare că vor primi dreptul să joace în competiţiile continentale, deşi se află în continuare în insolvenţă.

"A fost o dezinformare din partea clubului CFR Cluj, că poţi să fii în insolvenţă şi să partcipi în cupele europene. Nu! Noul manual de licenţiere realizat de UEFA spune că dacă eşti în insolvenţă nu poţi să participi. În schimb, poţi avea parte de o eşalonare a datoriilor şi asta o faci direct cu UEFA", a precizat Răzvan Burleanu.

Preşedintele federaţiei a vorbit şi despre problemele de la Arena Naţională, acolo unde acoperişul a cedat din cauza ploii în timpul meciului Steaua - Concordia Chiajna.

"Este de datoria constructorilor, a celor care gestionează acest proiect să dea explicaţii. Nu suntem proprietarii Arenei Naţionale. Dacă am fi, am putea să ne implicăm mai mult, dar plătim o chirie, câteodată destul de mare, şi ne dorim să avem toate condiţiile", a spus Burleanu.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.