Ploieștiul va avea o Academie de Fotbal în parteneriat cu FRF!

Publicat in Sport 04 August 2015 2308 ori
Google+ WhatsApp
Ploieștiul va avea o Academie de Fotbal în parteneriat cu FRF!
Ploieștiul va avea o Academie de Fotbal în parteneriat cu FRF!

În această zi, fiind prezent la emisiunea cu tematică sportivă “Pasul la ofsaid”, consilierul George Botez a făcut o serie de precizări vizând un proiect generos, care merită toată atenția iubitorilor de fotbal: constituirea unei academii de profil pe lângă Clubul Sportiv Municipal, în parteneriat cu FRF! Iată ce a spus acesta:

CSM Ploiești este la începutul unui proiect care înseamnă, de fapt, o academie locală de fotbal juvenil. Pe de o parte, avem în vedere tranziția jucătorilor pregătiți aici într-un eșalon superior corespunzător categoriei de vârstă pe care tinerii o au, pe de altă parte, suntem în discuții foarte avansate, la acest moment, cu Federația Română de Fotbal pentru ca, împreună, în parteneriat, să constituim o Academie de Fotbal, o academie zonală, așa cum este deja ființată cea de la Târgu Mureș.

Am discutat cu Asociația Județeană de Fotbal, cu domnul președinte Silviu Crângașu, cel care ne va sprijini în această acțiune și vom mai avea o întâlnire și cu domnul Marcel Pușcaș (n. red - managerul de dezvoltare regională și comercială al Federației) – dânsul fiind cel care coordonează aceste academii – și trebuie să înțelegem că, cel puțin dintr-un punct de vedere, ideea importului de jucători la plesneală, cum se spune în jargon, ar trebui să înceteze! Vedeam cum, la un moment dat, era sărbătoare la Petrolul când un fotbalist român prindea echipa! Dacă vom înțelege că fotbalul, la fel ca și oricare alt domeniu, trebuie bazat pe niște concepții manageriale clare și că acest proiect va fi structurat piramidal, cu Petrolul la vârful acestui  poliedru cu baza poligonală, atunci putem declara că CSM-ul va fi o bază a piramidei! Mai mult, după demararea pozitivă a activității echipei, intenția Consiliului este să meargă mai departe, în licee și mai jos, în școli, pentru inițierea mai multor clase cu profil sportiv.

De toate acestea se va ocupa o comisie numită de către Consiliul Local, compusă din viceprimarul Radu Petrescu, consilierii George Pană, Radu Socoleanu, Cristian Ganea și Constantin Popa, și, ca să parafrazez, ultimul pe listă, cu voia dumneavoastră, subsemnatul, cel care este și președintele acestui colectiv! Nu vom sluji doar sportul rege, cum se știe domnul Ganea este un iubitor de baschet iar domnul Popa chiar este un fost handbalist, deci înțelegeți cam ce mare pasiune are!

Oricum, trebuie să se înțeleagă că acest CSM are două mari categorii de activitate: una de masă și alta de performanță! Niciuna nu o va exclude pe cealaltă!” a încheiat George Botez.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.