Echipa unei localităţi cu doar 750 de locuitori face istorie în Europa!

Publicat in Sport 31 Mai 2015 1144 ori
Google+ WhatsApp
Echipa unei localităţi cu doar 750 de locuitori face istorie în Europa!
Echipa unei localităţi cu doar 750 de locuitori face istorie în Europa!

O echipă de fotbal dintr-o localitate cu nici 1.000 de locuitori face istorie în Polonia, reuşind să promoveze în premieră în prima ligă. Este vorba despre LKS Nieciecza, formaţie redenumită Termalica Bruk-Bet Nieciecza din motive de sponsorizare.

Situat în sudul Poloniei, Nieciecza este un sat în care trăiesc doar 750 de oameni. Cu toate acestea, echipa locală a reuşit o performanţă senzaţională şi, în sezonul viitor, se va duela cu marile forţe din această ţară.

Promovarea matematică în prima ligă a fost obţinută sâmbătă, când Nieciecza s-a impus cu 2-0 pe teren propriu în faţa celor de la Pogon Siedlce. Ambele goluri au fost marcate de Emil Drozdowicz, al doilea marcator din liga secundă, cu 16 reuşite.

Este cea mai mică localitate care va fi reprezentată în prima ligă din Polonia. Precedentul record era deţinut de Wronki, un oraş de doar 11.000 de locuitori. Echipa locală, Amica Wronki, a impresionat la sfârşitul anilor '90 şi începutul anilor 2000, când a cucerit de trei ori la rând Cupa Poloniei şi era o prezenţă constantă în cupele europene.

Eurosport susţine că Nieciecza este cea mai mică localitate din lume care a fost reprezentată vreodată într-o primă ligă.

Cu toate acestea, preşedintele clubului, o femeie, Danuta Witkowska, susţine că ambiţiile sunt mari. "Obiectivul pentru prima ligă este o clasare la mijlocul clasamentului, dar ne gândim şi la cupele europene", a afirmat Witkowska.

sursa: digisport

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.