FC Petrolul: Insolvenţa, un nou început, nicidecum finalul!

Publicat in Sport 07 Februarie 2015 1235 ori
Google+ WhatsApp
FC Petrolul: Insolvenţa, un nou început, nicidecum finalul!
FC Petrolul: Insolvenţa, un nou început, nicidecum finalul!

FC Petrolul a notat, astăzi, pe site-ul oficial, că insolvenţa nu reprezintă "punctul terminus al lupilor galbeni", ci va fi baza reconstrucţiei sănătoase a grupării prahovene.

"Aprobarea de către Tribunalul Prahova a cererii SC FC Petrolul Ploieşti SA privind deschidera procedurii de insolvenţă, cu intenţia fermă de reorganizare a activiţăţii clubului nostru sub control judicial, reprezintă singura măsură viabilă, oportună şi decentă ce s-a impus în actualul context economico-financiar creat şi în raport cu multiplele dificultăţi pe care clubul trebuie să le gestioneze. Insolvenţa, în forma sa generală, declarată în scopul identificării celor mai oportune măsuri de redresare economică prin reorganizarea activităţii pe baza unui plan aprobat de creditori, NU este şi NU va fi niciodată punctul terminus al lupilor galbeni ci, din contră, va fi baza reconstrucţiei sănătoase a clubului nostru. FC Petrolul Ploieşti îşi exprimă încrederea că toţi suporterii echipei noastre vor înţelege foarte clar că acest pas făcut de către club reprezintă un nou început, pe care întreaga suflare petrolistă trebuie să îl trateze cu maximă solidaritate", se arată în comunicatul clubului Petrolul intitulat "Insolvenţa, un nou început, nicidecum finalul!".

Tribunalul Prahova a admis, vineri, cererea societăţii care administrează clubul Petrolul Ploieşti de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 6 aprilie. "Admite cererea debitoarei, dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoare (n.r. - FC Petrolul SA). Desemnează administrator judiciar provizoriu pe VIA INSOLV SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege, cu un onorariu de 1.500 lei", se arată în soluţia Tribunalului Prahova publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Conform hotărârii instanţei, administratorul judiciar trebuie să depună până la 25 martie raportul privind cauzele şi împrejurările care au dus la apariţia insolvenţei cu menţionarea persoanelor vinovate, precum şi asupra posibilităţii reale de reorganizare a activităţii debitorului ori a motivelor care nu permit reorganizarea.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de admitere a creanţelor este 1 aprilie, iar termenul limită pentru verificarea creanţelor, întocmirea, afişarea şi comunicarea tabelului preliminar al creanţelor este 20 aprilie. De asemenea, până la 15 mai trebuie soluţionate eventualele contestaţii şi definitivarea tabelului creanţelor.

Prima şedinţă a Adunării Creditorilor a fost stabilită pentru 25 aprilie.

Petrolul Ploieşti este al optulea club de Liga I care solicită intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Vaslui, FC Dinamo şi CFR Cluj. Dintre acestea, doar şase mai activează în prezent în primul eşalon, Gloria Bistriţa şi FC Vaslui fiind dezafiliate de Federaţia Română de Fotbal.

Conform legislaţiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.