Tribunalul Prahova a admis cererea de intrare în insolvenţă a clubului Petrolul

Publicat in Sport 06 Februarie 2015 1956 ori
Google+ WhatsApp
Tribunalul Prahova a admis cererea de intrare în insolvenţă a clubului Petrolul
Tribunalul Prahova a admis cererea de intrare în insolvenţă a clubului Petrolul

Tribunalul Prahova a admis, azi, cererea societăţii care administrează clubul Petrolul Ploieşti de deschidere a procedurii generale a insolvenţei, stabilind termen pentru continuarea procesului data de 6 aprilie.

"Admite cererea debitoarei, dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei faţă de debitoare (n.r. - FC Petrolul SA). Desemnează administrator judiciar provizoriu pe VIA INSOLV SPRL, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art. 58 din lege, cu un onorariu de 1.500 lei", se arată în soluţia Tribunalului Prahova publicată pe portalul instanţelor de judecată.

Petrolul Ploieşti traversează o criză financiară de la sfârşitul anului trecut, acţionarii Daniel şi Nicolae Capră precum şi directorului general al clubului, Marius Bucuroiu, fiind acuzaţi de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 15 milioane de euro.

Petrolul Ploieşti este al optulea club de Liga I care solicită intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, după FC Rapid, Gloria Bistriţa, Universitatea Cluj, Oţelul Galaţi, FC Vaslui, FC Dinamo şi CFR Cluj. Dintre acestea, doar şase mai activează în prezent în primul eşalon, Gloria Bistriţa şi FC Vaslui fiind dezafiliate de Federaţia Română de Fotbal.

Conform legislaţiei UEFA un club nu poate participa în cupele europene în perioada în care se află în insolvenţă. UEFA permite înscrierea cluburilor în competiţiile pe care le organizează după un an de la încheierea acestei proceduri.

Petrolul Ploieşti ocupă în prezent poziţia a treia în clasament la finalul turului Ligii I, loc care i-ar fi permis să participe în ediţia 2015-2016 a Ligii Europa.

Directorul general al clubului, Andi Crângu, a vorbit pentru gsp despre această problemă:

"Da, este totul adevărat. Am depus această cerere de intrare în insolvenţă pentru că era singura soluţie pe care o aveam la ora actuală. Este un pas spre evitarea falimentului.

Nu va fi vorba despre o depunctare, aşa cum s-a întâmplat la CFR Cluj. Totul este sub control. Vom vinde câţiva jucători importanţi pentru a rămâne pe linia de plutire. Avem ceva oferte pe care le vom discuta în zilele următoare".

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.