Silnef Security a cerut insolvenţa FC Braşov!

Publicat in Sport 04 Februarie 2015 1431 ori
Google+ WhatsApp
Silnef Security a cerut insolvenţa FC Braşov!
Silnef Security a cerut insolvenţa FC Braşov!

Firma braşoveană care a asigurat securitatea la meciurile „stegarilor“ de pe teren propriu a cerut insolvenţa clubului pentru datoriile acumulate în prima parte a sezonului. „Niciodată lucrurile nu au fost roz în colaborarea cu FC Braşov, ei sunt obişnuiţi să tragă ţepe!“, acuză Claudiu Drilea, administratorul firmei de pază şi protecţie

Problemele cu care se confruntă FC Braşov se accentuează. Pe lângă datoriile uriaşe către angajaţi, jucători şi antrenori, FC Braşov a mai primit o lovitură teribilă. Silnef Security, firma care a asigurat securitatea la meciurile „stegarilor“ de pe „Tineretului“, a solicitat intrarea în insolvenţă a SC FC Braşov SA, pentru neplata datoriilor. Chemarea în judecată a fost formulată din cauza unei datorii de circa 700 de milioane de lei vechi pe care clubul braşovean o are către firma de pază. Conform site-ului oficial al instanţelor de judecată, ce aparţine de Ministerul Justiţiei, acţiunea a fost înregistrată la data de 7 ianuarie, iar ultima modificare adusă în această speţă a fost adusă la 13 ianuarie.

„Niciun ban în turul campionatului!“

Concret, problemele au apărut încă din turul campionatului, iar reprezentanţii firmei de pază spun că nu au încasat niciun ban pentru serviciile prestate la meciurile oficiale. „Firma noastră a asigurat securitatea la toate meciurile din campionat, Cupa Ligii sau Cupa României, dar nu am încasat niciun ban! S-au acumulat datorii de peste 700 de milioane de lei. I-am notificat pe cei de la FC Braşov să-şi achite datoriile, dar nu am primit niciun răspuns, astfel că am cerut rezilierea contractului. Am cerut administratorului judiciar să facă actele necesare pentru solicitarea insolvenţei clubului pentru a recupera prejudiciul. Noi am respectat contractul, dar am fost nevoiţi să ne plătim angajaţii cu încasări de la alte obiective. Şi noi suntem o societate aflată în insolvenţă, avem un plan de reorganizare pe care trebuie să-l respectăm şi până acum am reuşit, iar în ultimele luni am achitat toate contribuţiile“, a declarat Claudiu Drilea, administratorul firmei Silnef Security.

„Cei de la FC Braşov sunt obişnuiţi să tragă ţepe!“

Reprezentantul firmei de pază spune că este exclusă colaborarea cu FC Braşov în partea a doua a sezonului. „Niciodată lucrurile nu au fost roz în colaborarea cu FC Braşov. Acum, este exclus să continuăm colaborarea cu acest club, pentru că efectiv nu se poate lucra în asemenea condiţii. Cei de la FC Braşov sunt obişnuiţi să tragă ţepe la toate societăţile. Ştiu că au fost probleme de acest gen şi cu alte firme de pază. Dacă cei de la FC Braşov îşi vor achita datoria, noi ne vom retrage cererea de intrare în insolvenţă, însă nu vom mai asigura paza la stadion. E treaba lor cu ce firma de pază vor face un nou contract pentru returul campionatului“, a încheiat Claudiu Drilea. Aflat în cantonament în Antalya cu echipa, directorul general al „stegarilor“, Constantin Zotta, nu a putut fi contactat pentru a exprima punctul de vedere al clubului asupra acestui subiect.

Liga insolvenţei

Dinamo, Rapid, Universitatea Cluj şi Oţelul sunt cluburile din Liga I care se află în reorganizare judiciară. Luna trecută şi CFR Cluj şi-a depus dosarul de insolvenţă, după ce a adunat în ultima vreme datorii uriaşe. O societate intră în insolvenţă după ce Tribunalul Comercial constată că datoriile sunt foarte mari şi nu pot fi acoperite. Insolvenţa poate fi solicitată de acţionarii firmei sau de creditorii aflaţi în incapacitatea de a-şi recupera datoriile. Adunarea generală a creditorilor numeşte un administrator judiciar care evaluează patrimoniul firmei şi bunurile, care ulterior pot fi valorificate prin vânzarea acestora. Se formează şi o masă credală pentru recuperarea creanţelor. Administratorul propune un plan de eşalonare a plăţilor.

sursa: monitorulexpres

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.