Amendă record pentru LPF!

Publicat in Sport 22 Ianuarie 2015 1124 ori
Google+ WhatsApp
Amendă record pentru LPF!
Amendă record pentru LPF!

Consiliul Concurenței (CC) a amendat Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) cu 185.664 lei pentru că nu a respectat angajamentele asumate referitoare la drepturile de difuzare a meciurilor de fotbal în perioada 2011 - 2014, când era condusă de Mitică Dragomir, anunță un comunicat al CC, citat de HotNews.ro.

Consiliul Concurenței a constatat că liga, condusă acum de Gino Iorgulescu, a încălcat angajamentele prin faptul că nu a vândut drepturile de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 și 9 prin intermediul unei licitații deschise, transparente și nediscriminatorii, ci sub forma unui singur pachet de drepturi. De asemenea, instituția arată că LPF a cesionat anumite categorii de drepturi cu caracter exclusiv, deși angajamentele asumate prevedeau cesionarea cu titlu neexclusiv a acestor categorii de drepturi. În ceea ce privește drepturile de transmisie directă radio, LPF le-a cesionat exclusiv către Societatea Româna de Radiofuziune, printr-un contract încheiat pe o perioada de 3 (trei) ani, neexistînd o pachetizare a meciurilor.

Pe lângă vechea investigație, Consiliul Concurenței derulează acum o noua investigație asupra modului în care LPF a vândut în 2014 drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul Ligii I. Aceasta investigație a fost declanșată în urma unei plângeri.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.