Handbalistele CSM-ului au ratat calificarea... (galerie foto)

Publicat in Sport 21 Ianuarie 2015 928 ori
Google+ WhatsApp
Handbalistele CSM-ului au ratat calificarea... (galerie foto)

Trecute’s vremurile în care echipa vâlceană umplea sala “Traian”... În această seară, într-un meci contând pentru calificarea în semifinalele Cupei României, doar 200-250 de spectatori au venit la întâlnirea cu handbalul de calitate, cei 17 ultrași ai Brigăzii Zăvoi fiind o palidă replică a trecutului de aur al HCM-ului...

Meciul a început în forță, cu gazdele aflate mereu la conducere: 1-0, 3-1, 4-2, 6-4. La 6-5 antrenorul Muși a cerut time-out iar, paradoxal, partida a fost aproape de a se întoarce, numai că Shutska a ratat, pe contraatac, singură cu Băbeanu în față iar Chiricuță a tras previzibil, din 7 metri, pe reflexul rezervei de portar, Sâmtămărean. Egalitatea a survenit în minutul 20, același în care Ilina a ratat, la rându-i, o lovitură de penalizare. Seiko a copiat-o, un minut mai târziu, iar neobosita Janina Luca a readus Vâlcea în avantaj, 8-7! Singură pe semicerc, Ana-Gherman (min. 26) a tras pe lângă (!), iar gazdele au ajuns la două lungimi, din nou, în urma acțiunii lui Molnar, 9-7!  A fost și scorul primei reprize, una spectaculoasă, chiar încinsă, dominată mai ales de protestele “fără număr” ale tehnicianului Muși, fost tehnician al CSM-ului până la jumătatea anului trecut!

Mitanul secund a debutat cu o gafă a arbitrilor, Shutska fiind faultată clar la semicerc fără să se dea nimic! Gazdele au declanșar contraatacu iar Luca a marcat pentru 10-7! Nervii au apărut iar Vlaskalic a fost eliminată. În cele 2 minute de suspendare scorul a ajuns 12-7! Mai mult, Luca a mai ratat un contraatac (min. 35), singură la semicerc, șutul ei trecând pe lângă poartă! Toth a redus din handicap dar Ilina a refăcut handicapul de 5 goluri după ce a transformat un nou 7 metri! În contrapartidă, Preda a ratat o penalitate. Ana Gherman a redus din diferență iar Toth, uluitor, a mai ratat un 7 metri!!! Aceeași Gherman a mai marcat o dată (min. 44) iar Ilina a fost eliminată pentru 2 minute!  

Repriza a avut momente de dramatism, după golurile lui Shutska și Stoica, Gherman reducând diferența la 3 goluri, 15-12 (min 49). S-a făcut 16-12 iar Seiko a fost eliminată pentru 2 minute. Imediat s-a ajuns la 17-13 (min 51) iar Shutska și Vădineanu, ulterior Dincu, au dus scorul la 18-14 (min. 55). Diferența de cinci goluri a fost refăcută de către neobosita Ilina iar Vlaskalic a făcut 19-15 (min 57). A fost momentul în care Muși a cerut time-out, imediat Luca și Toth au marcat iar Gherman a marcat pentru 20-17. Inexplicabil(!??), tabela de marcaj s-a defectat iar meciul a fost oprit mai bine de 5 minute! Gherman a mai marcat o dată, la fel și Ilina, iar în ultimul minut scorul a ajuns 21-18. Era prea târziu pentru egalare iar gazdele s-au impus la trei goluri, mergând mai departe în faza următoare a competiției!

Casetă

HCM Rm. Vâlcea – CSM Ploiești 21-18 (9-7)

Sala Sporturilor “Traian” Rm. Vâlcea. Spectatori: circa 250.

HCM Rm. Vâlcea: Băbeanu, Sântămărean – Craiu, Ilina (7), Molnar (3), Semedo, Predoi, Stoicănescu, Andrei, Manea, Stoica (1), Cherăscu, Luca (6), Chirilă, Vădineanu (4). Antrenor: Dumitru Muși.

CSM Ploiești: Șerban, Ifrim – Seiko, Ionescu, Dinu, Preda , Curtean, Dincu (4 ), Chiricuță (2), Ștefan, Vasilescu, Toth (4), Shutska (3), Ana-Gherman (2), Roman (1), Vlaskalic (2). Antrenor: Zoran Kurtes.

Au arbitrat: Alexandru Blaș și Marius Ghorghișor (ambii din București)

Observator FRH: Remus Cojocaru (Brașov).

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.