Steaua i-a propus lui Teixeira să semneze şi să vină încă de acum

Publicat in Sport 19 Ianuarie 2015 Actualizat: 19 Ianuarie 2015 1257 ori
Google+ WhatsApp
Steaua i-a propus lui Teixeira să semneze şi să vină încă de acum
Steaua i-a propus lui Teixeira să semneze şi să vină încă de acum

Campioana a aflat că mijlocaşul are o creanţă de la Petrolul de 180.000 de euro, sumă pe care Becali e dispus să o achite el către fotbalist pentru a-l putea lua imediat

Gigi Becali nu se opreşte din transferuri, chiar dacă a dat deja două lovituri: Tamaş şi Ţucudean. Pe lângă cei doi foşti ex-dinamovişti, patronul vrea să-şi împlinească încă un vis mai vechi. Filipe Teixeira e fotbalistul despre care Gigi le-a spus deja celor din club că "îl iau sigur, rămâne să vedem dacă acum sau la vară".

Becali ţine cu orice preţ să-l semneze şi să-l şi pună la dispoziţia lui Gâlcă în această iarnă, iar argumentul lui a fost că echipa trebuie omogenizată pînă la vară, când va fi implicată în preliminariile Champions League, iar Teixeira ar fi perfect acomodat cu stilul, presiunea şi pretenţiile din Ghencea.

Cum jucătorul e în ultimele 6 luni de contract, campioana a putut intra în discuţii cu el. A aflat că, în momentul de faţă, Petrolul are o restanţă către fotbalist de 180.000 de euro. Imediat a venit şi propunerea bucureştenilor, atât pentru gruparea prahoveană, cât şi pentru jucător: "Preluăm noi datoria, Petrolul nu mai solicită altceva pentru a-l lăsa în Ghencea de acum, iar fotbalistul e de acord să ia acei bani, ca şi primă de instalare". În plus, salariul lui Teixeira ar urma să fie de 20.000 de euro pe lună, iar contractul pe un an şi jumătate.

Steaua are şi un plan B. Dacă Petrolul nu va fi de acord, va aştepta ca Filipe să fie declarat liber, din cauza restanţelor mari neachitate care ar exista, după care îl va putea legitima. Şi dacă jucătorul nu ar deveni liber până în vară, Gigi tot nu va renunţa la el şi îi va propune să parafeze contractul de acum, iar acesta să se activeze în vară.

Filipe Teixeira: "Am vorbit cu domnul Crângu, nici el n-a putut să-mi zică clar dacă situaţia se va regla la Petrolul. Îmi doresc să găsim o cale prin care toată lumea să iasă mulţumită, inclusiv oamenii de la Petrolul"

Valeriu Răchită: "Lui Teixeira, Petrolul i-a întins o mână de ajutor acum un şi jumătate, când l-a adus din ţările arabe. Ar putea să dea dovadă de caracter şi să rămână până la vară. O plecare a lui acum la Steaua ar fi o dezertare!"

Gigi Mulţescu, ex-antrenor Petrolul: "Teixeira ştie perfect jocul: verticalizează, pasează, driblează, e chiar bun-bun!"

sursa: gsp

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.