FC Barcelona vrea modificarea regulamentului FIFA

Publicat in Sport 30 Decembrie 2014 1096 ori
Google+ WhatsApp
FC Barcelona vrea modificarea regulamentului FIFA
FC Barcelona vrea modificarea regulamentului FIFA

FC Barcelona a pledat, azi, pentru modificarea regulamentului FIFA, după ce Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a respins apelul grupării catalane cu privire la interdicţia de a efectua transferuri de fotbalişti în două perioade consecutive de "mercato".

"Astăzi s-a făcut o mare nedreptate: o nedreptate pentru Barça, pentru toţi copiii şi părinţii afectaţi de această decizie, pentru toţi membrii clubului şi pentru fotbal în general. Am spus mereu că sancţiunea FIFA este disproporţionată. Această decizie a TAS, care ratifică hotărârea FIFA, nu este bună pentru noi şi sfidează orice logică sportivă. FIFA şi preşedintele său trebuie să fie o organizaţie care protejează lumea fotbalului şi astfel de decizii îndepărtează obiectivul. Nu ne simţim susţinuţi sau protejaţi de acei oameni care ar trebui să facă acest lucru. S-a respectat strict regulamentul, nu spiritul în care a fost scris, şi s-a creat un precedent care dăunează fotbalului în general - unul care încearcă să strice reputaţia clubului nostru. Vreau să anunţ că FC Barcelona, în frunte cu mine, se va lupta pentru a modifica acest regulament şi pentru a-l îmbunătăţi", a declarat preşedintele clubului spaniol, Josep Maria Bartomeu, conform fcbarcelona.es.

Bartomeu a precizat că speră ca FIFA să "să aibă bunăvoinţa de a rescrie regulamentul" şi că niciun alt club nu va mai avea de suferit. "În ciuda a ceea ce s-a întâmplat, le garantez membrilor noştri că această sancţiune nu pune în pericol proiectul sportiv de la La Masia", a adăugat preşedintele FC Barcelona.

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat, azi, că a respins apelul clubului FC Barcelona referitor la inderdicţia de a efectua transferuri de fotbalişti în două perioade consecutive de "mercato", astfel că gruparea catalană are interdicţie la transferuri până în ianuarie 2016.

Deşi iniţial a avut interdicţie la transferuri în vara anului 2014 şi iarna anului 2015, FC Barcelona nu va putea aduce niciun jucător până în 2016.

sursa: mediafax

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.