Doamna Chiajna, prințesa!

Publicat in Sport 08 Decembrie 2014 2289 ori
Google+ WhatsApp
Doamna Chiajna, prințesa!
Doamna Chiajna, prințesa!

Ultimul meci al turului de campionat s-a jucat în această seară pe "Ilie Oană", adversara “lupilor” fiind Concordia Chiajna, o echipă clasată la ora debutului jocului pe loc retrogradabil, XIV. Petrolul a avut șansa să câștige și astfel să termine turul de campionat pe un onorant loc doi! Nu a făcut-o, (și) șansa surâzându-le oaspeților! Oricum, frumos meci! Și concluzia că Petrolului nu-i iese deloc bine după ce CFR-ul se încurcă cu o zi înainte!

Meciul a debutat abrupt, cu oaspeții în atac, mijlocașul Florea (1) având golul în vârful bocancului, numai intervenția de excepție a lui Pecanha făcând ca tabela să nu se schimbe după un șut în forță venit de la 6 metri! În replică, “petroliștii” au reușit să deschidă scorul, ASTAFEI finalizând cu un șut din interiorul careului: 1-0! După alte cinci minute, pe fondul unui joc deschis, de la o poartă la alta, Filip a fost aproape de desprindere, mingea șutată de acesta poposind în plasa laterală!

Oaspeții au reușit să egaleze în minutul 15, Dina – atacant care a jucat și pentru Petrolul, nereușind să marcheze niciun gol! – a prins un șut de zile mari, balonul plescăind plasa, în stânga lui Pecanha. 1-1! Reușita olteanului a stricat performanța atingerii a 700 de minute fără gol primit! Mai erau doar trei minute... Bucuria oaspeților putea să se amplifice după alte două minute atunci când Pena, de la 18 metri, a expediat un trasor formidabil, mingea trecând aproape de vinclul stâng! Iar Purece (21) a prins un alt șut superb, de la peste 20 de metri, balonul ocolind celălalt vinclu!

În minutul 24, la o nouă șarjă ofensivă purtată în viteză, Florea a profitat de indecizia lui Alcenat și a pătruns curajos în flancul stâng fiind faultat, imprudent și inutil, de către Pecanha! Penalti dictat imediat și transformat fără emoții de către FLOREA: 1-2!

Jocul devine și mai alert iar Filip (27) nu găsește spațiul porții de la numai 7 metri, lateral stânga, balonul șutat cu sete, din vole, trecând pe lângă butul drept!

În minutul 39, Teixeira și-a încercat șansa din afara careului dar mingea a trecut pe lângă bara din dreapta porții lui Râmniceanu! Pe contraatac, Pecanha a intervenit uluitor la șutul lui Pena, din 8 metri!

Finalul reprizei a aparținut echipei ploieștene, Tamuz (45+1) și Astafei (45+2) ratând ocazii mari de gol!

Nici nu vreau să mă gândesc la meciul din urmă cu doi ani și jumătate și al lui deznodământ (3-4) cu toate că, recunosc, numai asta-mi vine în minte!

Repriza secundă a debutat cu Petrolul în atac, De Lucas (47) fiind aproape de egalare, mingea șutată de acesta de la peste 20 de metri fiind parată, greu, de către Râmniceanu! După alte două minute, din dreptul punctului cu var, Tamuz a șutat plasat dar același goal-keeper a respins în corner! Mare ocazie!

În minutul 54, din lovitură liberă directă de la 28 de metri, Boldrin a șutat ca din tun dar portarul “lupilor” a respins în corner!

Presând continuu careul advers, ploieștenii au reușit să egaleze, TEIXEIRA (61) reluând în plasă de la 12 metri: 2-2! Tot el putea aduce Petrolul în avantaj, după alte două minute, dar balonul plasat spre colțul lung, din 14 metri, a fost deturnat în corner de către Râmniceanu!

Ambele echipe fac risipă de energie iar senzația că meciul nu se va termina la egalitate se accentuează de la un minut la altul!

În minutul 72, dintr-o poziție excelentă, la 11 metri, Tamuz a făcut încă o “floricică” și a fost deposedat în extremis de către Lovin!

După alte trei minute, de la 7 metri, central, pe vole, Albin a șutat peste poartă! Ireală ocazie!!!

Cu cinci minute înainte de terminarea timpului regulamentar, Lovin a șutat de la 25 de metri, din lovitură liberă, dar Teixeira a respins de lângă bara din stânga sa!

În primul minut de prelungire din cele 4 arătate, Albin a fost la jumătate de metru de gol dar mingea a sărit în corner din contra cu același Lovin!

Rezultatul a rămas cel din minutul 61 spre frustrarea absolută a fanilor ploieșteni. Din păcate, la capătul unui alt meci considerat cel mai frumos al etapei!

 

Casetă

Stadion: “Ilie Oană” Spectatori: circa 4000. Marcatori: Astafei (5), Teixeira (61)/ Dina (15), Florea (25 – penalti)

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Ipsa, Satli, Beţa (60 Peteleu) - Filip, De Lucas – Pastorini (46 Albin), Astafei, Teixeira (cpt) – Tamuz. Antrenor: Gheorghe Mulțescu.

Concordia:  Râmniceanu - Dyulgherov, Lovin (cpt), Dragalski - Al. Stan, Boldrin, Purece (46 Serediuc), D. Florea (67 N. Roșu), Ricardo Martins - Pena, Dina. Antrenor: Marius Șumudică.

Cartonașe galbene: Satli (33, 84), Beța (53), Astafei (56), Albin (88)/ Boldrin (37), Martins (45), Stan (77), Râmniceanu (90+3)

Cartonaș roșu: Satli (84)

Au arbitrat: Cătălin Popa (Pitești) – Iulian Radu și Vlad Bârleanu (ambii din București)

Observatori: Marian Ivan (Ghimbav) și Marian Salomir (Cluj).

Jucătorul meciului: Florin LOVIN.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.