Angela Merkel a sărbătorit alături de jucătorii germani

Publicat in Sport 14 Iulie 2014 1602 ori
Google+ WhatsApp
Angela Merkel a sărbătorit alături de jucătorii germani
Angela Merkel a sărbătorit alături de jucătorii germani

Cancelarul Germaniei a încurajat din tribune naţionala pregătită de Joachim Low în finala jucată şi câştigată în faţa Argentinei, scor 1-0, pe Maracana. Succesul nemţilor a fost savurat din plin de înaltul demnitar german, care a coborât în vestiar pentru a celebra victoria conaţionalilor.

 

Merkel a fost unul dintre cei mai înfocaţi suporteri ai campioanei mondiale în finala jucată cu Argentina pe Maracana. Merkel a luat loc în tribunele celui mai mare stadion din Brazilia, alături de alte nume grele precum preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, preşedintele FIFA, Sepp Blatter, preşedintele Braziliei, Dilma Rousseff sau preşedintele Germaniei, Joachim Gauck.

 

Cancelarul german a trăit la intensitate maximă fiecare fază de atac a panzerelor şi s-a bucurat ca un copil la golul marcat de Gotze, gol care le-a adus nemţilor trofeul Cupei Mondiale. Finalul confruntării de pe Maracana a găsit-o pe Merkel foarte aproape de eroii Manschaftului: i-a îmbrăţişat şi felicitat pe toţi pentru succesul obţinut pe pământ brazilian. După festivitatea de premiere, Merkel a coborât în vestiar, unde a sărbătorit cel de-al patrulea titlu mondial din istorie cucerit de germani.

Cristian Anghelescu

Cristian Anghelescu este jurnalist sportiv, cu o experienta de 15 ani in presa. Nascut cu "Petrolul" in sange, si-ar mai dori, pe lângă esenţiala sănătate, realizarea completă a copiilor, măcar un voiaj în America!

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.