Opt decenii de viață pentru un component al ,,generației de aur”

Publicat in Sport 08 Noiembrie 2022 19321 ori
Google+ WhatsApp
Opt decenii de viață pentru un component al ,,generației de aur”
Opt decenii de viață pentru un component al ,,generației de aur”

Un component al ,,generației de aur” a Petrolului a ajuns la vârsta de 80 de ani! Este vorba despre Eduard Iuhas care, astăzi, a împlinit opt decenii de viață! Campion cu Petrolul în 1966, martor, din teren, la tripla de poveste cu FC Liverpool, atunci când a jucat în primul meci, Iuhas și-a dedicat mare parte a activității sale profesionale culorilor „galben-albastre”!La mulți ani și multă sănătate!

Tot astăzi grupatea petrolistă își sărbătorește, cu ocazia Sfinților Mihail și Gavril, trei dintre componenții lotului. Este vorba despre portarul Gabriel Vâlceanu, fundașul Mihai Velisar și mijlocașul Mihai Dumitriu. Este ocazia perfectă pentru ei și colegii lor să onoreze ziua numelui cu o victorie în Cupa României. Pentru a două oară în această toamnă, petroliștii sunt „oaspeți” pe „Ilie Oană”. Prima dată s-a întâmplat, în campionat, cu Chindia. Meciul se joacă la Ploiești în condițiile în care, programat în nocturnă, nu putea fi organizat de către gruparea ialomițeană.

În acest joc antrenorul Nicolae Constantin va miza pe o combinație între experiență și tinerețe, în condițiile în care a convocat în lot mai mulți jucători ce evoluează pentru „lupi” în Liga de Tineret. Astfel, Catalin Tolea, Ionuț Zaharia și Mihnea Rădulescu vor face parte din efectivul Petrolului și, în funcție și de cum vor evolua ostilitățile, ar putea să bifeze primele lor minute în Cupa României în tricoul „galben-albaștrilor”. În schimb, pe lista absenților cerți se va afla Christian Irobiso, atacantul văzând cartonașul roșu în ultimul meci de campionat, în vreme ce, între buturi, staff-ul tehnic va merge, în continuare, pe principiul rotației, cei doi portari convocați pentru această întâlnire fiind Andreas Leitner și Sebastian Moroz.

Întâlnirea de la ora 18.15 va fi condusă de către o brigadă alcătuită din Claudiu Marcu (Constanța) – Gheorghiță Bălan (Pitești) și Nicușor Marin (Suseni – Argeș). Rezervă: Bogdan Neculcea (București). Observatori: Nicolae Marodin (București, pentru arbitraj) și Costel Petre (Periș – Ilfov, pentru organizare). Sursa:fcpetrolul.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.