Slujbă în amintirea celor care ,,au scris istorie și au făcut glorie!"

Publicat in Sport 24 August 2022 2174 ori
Google+ WhatsApp
Slujbă în amintirea celor care ,,au scris istorie și au făcut glorie!"
Slujbă în amintirea celor care ,,au scris istorie și au făcut glorie!"

,,Dă Doamne să ne țină apărarea!”. Fotbaliștii Petrolului s-au rugat pentru sănătate, succes, dar și pentru ca apărarea, punctul forte al echipei, să reziste cât mai mult. Astăzi, după antrenament, Valceanu si colegii sai au participat la o acțiune bisericească împreună cu staff-ul tehnic, conducerea clubului, cu antrenorii de la CCJ, dar și cu câțiva suporteri. Preotul Vicențiu, de la Biserica ,,Sf. Ierarh Nicolae, aflată vizavi de stadion, este un mare petrolist! Atât de mare încât găzduiește în curtea bisericii un monument dedicat celor care au scris istorie și au făcut glorie pentru Petrolul!

Monumentul este prezent de sase ani în curtea biserici si, recent, a fost restaurat. Prilej cu care s-a ținut o slujbă la care Gabi Tamaș și coechipierii săi au asistat. Preotul a adus o pereche de ghete foarte valoroasă, dar și o minge cu care se juca pe timpuri. Tamaș a vrut să știe cum e vinul, a fost interesat de ghetele retro, iar părintele l-a invitat să spună câteva vorbe, însă Tamaș i-a zis că nu poate vorbi ,,pe burta goală”, aluzie la faptul ca jucatorii si staff-ul sunt cu salariile restante.

In timpul slujbei preotul a impresionat si prin faptul ca a vorbit si in limba engleza. Asta si pentru ca jucatorii straini ai Petrolului sa inteleaga ce le spune fata bisericeasca, dar si importanta momentului. Dupa ceremonie, Părintele Vicențiu ne-a spus că vine la meciuri de câte ori poate și ca se roagă pentru sanatatea fotbaliștilor favoriti:,,Poate cel mai important lucru in viata noastra este sa nu uitam! Intr-o lume in care totul este perimat, se petrece cu repeziciune, avem tendinta de a uita. Uitam lucrurile bune si frumoase si ramanem cu amintirea celor intristatoare. Monumentul a fost restaurat si actualizat cu lista jucatorilor. Anul acesta l-am pierdut pe Virgil Dridea, anul trecut pe Camil Oprisan. Am fost impulsionati de aceasta apropiere intre noi, rudele celor decedati si cei de la club. Asa am randuit acest monument!    

Președintele Petrolului, Costel Lazăr, ne-a spus că s-a rugat in primul rand pentru sănătate ca să poata face rost de bani pentru club. El a fost emotionat de gestul celor care au contribuit la refacerea statui:,,Parintele a dat o pilda clara, ca trebuie sa fii legat de locul si istoria unde iti desfasori activitatea. Emotiile vin si datorita faptului ca din cei scrisi aici, o parte din cei trecuti in nefiinta, ne-au fost antrenori, dascali, au contribuit la ceea ce am devenit noi in viata. Ar fi bine sa ne intre in obicei sa trecem pe la acest monument, sa aprindem o lumanare pentru ca asa este frumos. Si in momentele grele, dar si in momentele placute, asa sa faca toti cei care iubesc Petrolul”.

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.