''Inima fotbalului" bate altfel!

Publicat in Sport 23 Mai 2022 273 ori
Google+ WhatsApp
''Inima fotbalului" bate altfel!
''Inima fotbalului" bate altfel!

''Inima fotbalului", aşa cum a fost caracterizată Cupa României de către preşedintele FRF,Răzvan Burleanu, va fi altfel din sezonul următor. Noul format al competiţiei presupune formarea unor grupe regionale, acelaşi sistem fiind aplicat ulterior în locul optimilor de finală. Noutăţi absolute sunt introducerea unei faze regionale şi un sistem de grupe în locul optimilor de finală. Cu acest prilej se recurge şi la redenumirea acestor faze ale competiţiei pentru a reflecta noua schimbare: faza regională, turul întâi, turul 2, 3, play-off, faza grupelor, sferturi de finală, semifinale şi finală.

"Pornim cu această faza regională în care vom acorda titlul la 7 campioane la nivel regional, urmează apoi trei tururi eliminatorii, urmate de un play-off care te duce în această fază a grupelor. Este pentru prima dată când Cupa României se desfăşoară într-un asemenea format competiţional de grupe, un format mult mai atractiv, în care atât echipele care vin din eşaloanele inferioare, cât şi cele mai bune echipe din Liga I au mai multe şanse de a se califica în fazele superioare. După care urmează sferturile de finale, semifinale şi finala competiţiei"- a declarat managerul de competiţii din cadrul FRF, Felix Grigore. Tot el a mai precizat că echipele din Liga I vor intra în competiţie în două faze: "Primele şase din play-off din sezonul trecut şi cele două clasate pe primele două locuri din play-out vor intra direct în faza grupelor, iar celelalte opt vor intra în play-off-ul competiţiei. Asta înseamnă că o echipă din play-off-ul competiţiei va avea mai multe meciuri decât o echipă care intră direct în grupe".

Cupa României Betano este noua denumire a întrecerii şi va beneficia de premii totale în valoare de 1,2 milioane de euro începând cu noul sezon competiţional, a anunţat astăzi, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu:''Prin acest nou format competițional ne propunem să fim mai aproape de suporterii tuturor cluburilor din România, indiferent de eșalonul competitional, fiindcă Cupa României reprezintă Inima Fotbalului. Cea mai amplă competiție fotbalistică din România, la care participă cluburi din toate eșaloanele fotbalului românesc, primește sprijinul Betano chiar în anul în care a fost reinventată prin implementarea unui nou format competițional, modern, mult mai atractiv și mai dinamic, cu scopul de a îmbunătăți nivelul de joc și de a întări relația cluburilor cu proprii suporteri". Comitetul Executiv al FRF a aprobat săptămâna trecut un nou format al Cupei României, precum şi calendarul competiţional al acesteia. Faza regională va debuta pe 6 iulie 2022, iar finala se va desfăşura pe 24 mai 2023.Sursa:frf.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.