Mutare importantă pentru CSM Ploiești

Publicat in Sport 03 August 2021 594 ori
Google+ WhatsApp
Mutare importantă pentru CSM Ploiești
Mutare importantă pentru CSM Ploiești

Echipa de baschet seniori a CSM Ploieşti a început săptămâna cu o mutare importantă: americanul Kwame Donte Vaughn, un scorer prin definiţie, ce poate evolua pe poziţiile 1 şi 2 se alătură nou-promovatei ploiestene! În vârstă de 31 de ani şi înalt de 1.91 m, californianul originar din Oakland este obişnuit de ani buni cu baschetul european. El va veni la Ploieşti după ce a jucat, din 2013, la mai multe cluburi de pe bătrânul continent, unele extrem de cunoscute, precum Partizan Belgrad (Serbia), ASVEL Basket Lyon (Franţa) sau Aris Salonic (Grecia).

Parcursul lui Donte Vaughn în Europa este unul extrem de divers, el venind prima oară în Italia, după care a mers în Israel, Belgia, din nou Israel, Germania, Croaţia, Arabia Saudită, aceasta fiind singura ieşire din Europa baschetbalistică) şi, ultima oară, a jucat în Kosovo. În anul 2018, a câştigat Cupa Serbiei, cu Partizan Belgrad.În fiecare campionat în care a evoluat nu a stat mai mult de un sezon. Vaughn este un marcator înnăscut, cifrele realizate de-a lungul timpului fiind extrem de interesante: la toate echipele la care a evoluat a avut medii de minim 10 puncte/meci.

Totodată, el are şi experienţa competiţiilor continentale, evoluând în FIBA Europe Cup, cu Antwerp Giants, în Champions League, cu Skyliners şi Aris, şi în ABA League, cu Partizan şi Zadar. Altfel, unul dintre cei doi străini anunţaţi pentru viitorul sezon, bosniacul Ismet Sejfic, nu mai vine la Ploieşti, renunţându-se la contract de comun acord după ce jucătorul a invocat ceva probleme personale. În aceste condiţii, coordonatorul secţiei de baschet a clubului, Ionuţ Ivan, şi antrenorul Mihai Popa au demarat discuţii pentru găsirea unui înlocuitor, negocierile cu un pivot american, care a mai trecut pentru puţin timp prin Liga Naţională de Baschet, fiind extrem de avansate. Sursa:csmploiesti.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.