LPF a reacționat după anunțul MTS

Publicat in Sport 06 Aprilie 2021 250 ori
Google+ WhatsApp
LPF a reacționat după anunțul MTS
LPF a reacționat după anunțul MTS

Liga Profesionistă de Fotbal, prin Secretarul General al acesteia, Justin Ștefan, a reacționat după ce MTS a anunțat că va permite accesul fanilor DOAR la meciurile ce se vor juca în cadrul Turneului final al campionatului european, pe Arena Națională. Secretarul LPF a adresat o scrisoare lui Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, iar mai jos este textul integral al scrisorii trimise pe adresa oficială a MTS:

Stimate domn,

Revenim prin prezenta la adresele anterioare prin care vă solicitam sprjjinul pentru pemiterea accesului suporterilor în stadioanele pe care se dispută meciurile din Campionatul Național Liga 1.

Aceste adrese nu au primit niciun răspuns până la acest moment din partea ministerului pe care il reprezentați și, având în vedere comunicatul de presă al MTS din data de 06.04.2021 cu privire la faptul că "meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul Turneului Final al Campionatului European de Fotbal EURO 2020 se vor desfășura cu spectatori în tribune" , vă solicităm să emiteți un memorandum ce va fi prezentat Guvernului României pentru a se permite accesul suporterilor cluburilor membre LPF în stadioanele pe care se dispută partidele din competiția Campionatul Național Liga I.

Numărul permis de spectatori se va stabili în funcție de dimensiunea și alte caracteristici ale locației de desfășurare a partidei de fotbal (nu mai mult de 25% din capacitatea stadionului), tribunele stadioanelor fiind în aer liber si nu în spații închise, cu respectarea normelor de distanțare socială, fapt ce diminuează considerabil riscul de infectare/transmitere a virusului Covid 19.

Considerăm că formularea "nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special (...) este declarat eveniment de interes public și importanță națională" este una nefericită, având în vedere solicitarea iubitorilor de fotbal din România de a li se pemite accesul pe stadioanele din țară (solicitare neluată în seamă de aproximativ un an de zile), cu respectarea unor proceduri clare, ca de exemplu:

- Pentru eliminarea oricărei aglomerări în zona porților de acces, se va mări durata pentru care este posibil accesul în stadion, înainte de începerea partidei de fotbal;

- Accesul în stadion se va face numai după ce fiecare spectator care deține un bilet valabil, va fi termoscanat non-contact (ca și în cazul accesului în mall-uri, magazine etc), refuzul efectuării acestui control conducând la interzicerea persoanei pe stadion;

- Pe biletele de acces se vor tipări informații suplimentare care pot ajuta la identificarea oricărui spectator, informații ce pot fi puse la dispoziția autorităților sanitare în cazul în care va fi nevoie de acest lucru;

- Organizarea zonelor de acces în incinta stadionului prin marcaje care să indice distanța fizică regulamentară de 1,5 metri între persoane;

- Portul obligatoriu al măștii;

- Montarea în stadion a unui număr suficient de dispozitive non-contact pentru igienizarea mâinilor;

- Dezinfectarea zonelor comune înainte de începerea partidei;

- Locuri libere între spectatori (cel puțin trei scaune).

Menționăm că lista măsurilor expusă anterior nu este una exhaustivă și va fi adaptată/completată cu reguli transmise de autorități.

Ne arătăm încă o dată disponibilitatea pentru a vă sprijini cu tot ce este necesar pentru elaborarea memorandumului ce va fi prezentat Guvernului României, iar în măsura în care considerați că experiența echipei LPF vă poate fi de folos, vă stăm la dispoziție.

În speranța că această solicitare nu va trece neobservată, vă transmitem sincere salutări."

Tot azi, MTS-ul a anunţat că meciurile organizate pe teritoriul României în cadrul EURO 2020 se vor defăşura cu 13.000 de spectatori în tribune, reprezentând 25% din capacitatea Arenei Naţionale. Structura Locală de Organizare a Campionatului European la Bucureşti şi Federaţia Română de Fotbal au pregătit un plan de acces al spectatorilor. Fiecare spectator va fi testat şi/sau verificat în ziua meciului. Suporterii străini care şi-au păstrat biletele sunt core fans, astfel încât îi interesează doar meciurile, nu turismul. Există, deci, o probabilitate extrem de redusă ca aceştia să stea mai mult de 48 de ore pe teritoriul României.

Nu se creează precedent pentru alte evenimente, EURO având regim special. Este declarat eveniment ''de interes public şi de importanţă naţională''. Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Astfel, pe Arena Naţională sunt programate meciurile Austria - Macedonia de Nord, pe 13 iunie, Ucraina - Macedonia de Nord, pe 17 iunie, iar pe 21 iunie va avea loc duelul Ucraina - Austria. Partida din optimi va opune câştigătoarea Grupei F şi formaţia clasată pe locul al treilea într-una din grupele A, B sau C, meciul urmând să se dispute pe 28 iunie.

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Cele mai citite

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.