Amicale online pentru șahul ploieștean

Publicat in Sport 07 Mai 2020 941 ori
Google+ WhatsApp
Amicale online pentru șahul ploieștean

Secţia de şah a Clubului Sportiv Municipal se ajută de platformele online pentru antrenamente în condiţii cât de cât apropiate de cele obişnuite. La finalul acestei săptămâni, sportivii pregătiţi de Petre Grigore vor putea participa şi la un turneu pe care coordonatorul secţiei îl va organiza special pentru elevii săi, prin intermediul uneia dintre platformele online de specialitate, www.playchess.com.

„După ce ne-am antrenat o perioadă online cu ajutorul skype, am zis că este momentul să le organizez şi turnee de jocuri, pentru că vrem să dezvoltăm şi această zonă a competiţiilor online. Nu ştim când ne vom putea relua antrenamentele şi, mai ales, competiţiile obişnuite, aşa că, momentan, vom apela la aceste turnee online”, spune Petre Grigore. Competiţia programată sâmbătă, la ora 11.00, va fi şi un fel de repetiţie pentru sportivii clubului, antrenorul fiind în discuţii cu cei de la Gloria Buzău şi CSU Ploieşti pentru ca, în curând, să organizeze şi astfel de meciuri amicale între cluburi.

Cei zece sportivi care vor juca sâmbătă sunt cei mai experimentaţi din club: Marian Sandu, Sergiu Herea, Teodor Szocs, Anamaria Raţă, Andrei Raţă, Antonia Ciapă, Rareş Anghel, Antonia Radu, Ştefan Ţaga şi Irinel Trăilă. Federaţia Română de Şah studiază varianta de a organiza competiţii oficiale cu ajutorul internetului, momentan testând platforma online cu ocazia între meciuri amicale pe care „naţionala” României le-a disputat în compania mai multor ţări.

Colegii de la secţia de judo a CSM-ului se antrenează pe cont propriu, urmând recomandările pe care le primesc din partea antrenorilor. Obiectivele de pregătire au fost modificate de această perioadă de întrerupere a activităţii competiţionale, staff-ul tehnic alegând să insiste asupra pregătirii fizice generale şi specifice, vizând creşterea şi dezvoltarea forţei, rezistenţei, vitezei, mobilităţii şi a îndemânării generale.

Sportivii s-au dotat cu diverse materiale şi echipamente de antrenament de bază – gantere, bare olimpice, discuri, benzi elastice -, iar unii, mai norocoşi în special datorită spaţiului de care dispun, beneficiază şi de saltele de judo sau benzi de alergare. Ca mod de lucru, antrenorii secţiei le transmit sportivilor programul de pregătire, cu ora de începere, dozajul, numărul de exerciţii, de serii, de repetări ori durata anumitor exerciţii, precum şi durata pauzelor ori intensitatea de lucru. În unele cazuri, antrenamentele sunt urmărite online de tehnicieni, dar există şi varianta ca sportivii să-şi înregistreze şedinţele de pregătire şi să le transmită antrenorilor, spre vizionare. Sursa:csmploiesti.ro

Adrian A.

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.